رزمنده و فرمانده؛
طراحی دوباره سرنوشت
تقدیر و سرنوشت در تقابل با ارا ده و اختیار انسان چه معنایی مییابد؟ هنگامی که سرریز بهمنوار مشکلات و محدودیتها، راه را بر تفکر و تمرکز میبندد. اما همیشه راهی برای رهایی هست. گاهی تقدیر وسرنوشت کارهای نشدنی وغیرممکن را ممکن میکند و راه را نشان میدهد. وقتی «شکست» سرنوشت محتوم است، چگونه تقدیر را میشود در هم شکست و راه تازهای ساخت؟
همزمان با ایام عملیات کربلای ۱ روایت میشود
عزمی که «مهران» را به آغوش «میهن» بازگرداند
گرماگرم تیرماه، یادآور عملیاتی برای بازگرداندن جگرگوشهای از مام میهن است. عملیات کربلای ۱ که هدفش بازپس گرفتن مهران بود و با وجود تمام محدودیتها، نتیجه ارزندهاش ماندگار تاریخ شد.
ره صدسالهای که یکشبه طی شد/دانش بومی همپای پیشرفتهای جهانی
دهه دوم از سده هزارم میلادی را عصر رونق فناوریهای پیشرفته و نوظهور میدانند. دامنه خلاقیتها تا شبیهسازی هوش انسان در قامت هوش مصنوعی و بافتهای مصنوع زیستی گسترده شده است. تولید علم روندی شتابان یافته و مرزهای دانش و فناوری یکی پس از دیگری درنوردیده میشوند.
چگونه محدودیت به برتری تبدیل شد
نخستین پاسخ در مواجهه با مشکلی بزرگ، یا به سرانجام ساندن کاری که در نگاه اول ناممکن به نظر میرسد، انصراف و رها کردن است. اما نقطهای که مسیر نوآوران و خلاقان را از اکثریت متمایز میکند، همینجاست. درست در مقطعی که امیدی به ادامه و تغییر مشهود نیست، متمایزها راهی مییابند یا میسازند.
رهروی مسیر ناممکنها شویم
رفتن به راههایی که سختمسیرند و پر گردنه، کار هرکسی نیست. ناممکنها و دشواریهای ایستاده بر مسیر اموختن، در نخستین نگاه، عزم را زایل میکند و راه بازگشت و پاپس زدن را نمایان. اما آنها که ناباند و نایاب، راه سختتر را بر میگزینند. راهی که پیمایندگان کمتری دارد.
توانمندی ایران در تولید جت جنگنده کوثر؛
وابستهای که «اوج» گرفت و جنگنده ساخت
چگونه کشوری که در تمامی بخشهای نظامی از جمله تجهیزات دفاعی هوایی، به مستشاران غربی وابسته بود و در تعمیر، بازسازی و نگهداری جنگافزارهایش ناتوان، به کشوری دارنده دانش فنی و سازنده تمام عیار جنگنده تبدیل شد.
رزمنده و فرمانده؛
طراح سرنوشت
تقدیر و سرنوشت در تقابل با اراده و اختیار انسان چه معنایی مییابد؟ هنگامی که سرریز بهمنوار مشکلات و محدودیتها، راه را بر تفکر و تمرکز میبندد معدود استثناهایی هستند که میتوانند به جای سپردن دستان خود به سرنوشت، آن را طراحی کنند.
استقبال فرمانده از نوآوری پدافندی جوان(بخش دوم)
در زمانی که حملات عراقیها با هواپیمای میگ25 بر آسمان تهران فزونی یافته بود، طرح نوآورانه یک افسر پدافندی به کمک آمد. طرحی که مورد حمایت و استقبال شهید منصور ستاری قرار گرفت و کارآمد افتاد.
استقبال فرمانده از نوآوری پدافندی جوان(بخش نخست)
کارکنان میهن پرست پدافند ارتش با کمترین تجهیزات در دوران دفاع مقدس چه حماسه هایی که نیافریدند. کارکنان پدافند از اولین روز جنگ تا سالها بعد از جنگ همواره حضوری مستمر و موثر داشتند و از شهرها و تاسیسات حیاتی این آب و خاک دفاع کردند.
فرماندهای که فرزند بخشش بود
«منصور»، مخلوق گذشت و مهربانی بود و در حقیقت فرزند بخشش بود. به همان میزان که جدیت و همت بالایی در انجام کارها داشت، مهربان بود و اهل بخشش. مهربانی فرمانده چون تلاشهایش، منحصر بهفرد بود و مثالزدنی.