عامل استواری نیروی هوایی در تحریمها چه کسی بود؟
شرق و غرب در کوران حملات دشمن بعثی تلاش خود را به کار بستند تا ایران را به زانو در بیاورند؛ این تلاشها از محدودیتهای نظامی و تسلیحاتی تا اقتصادی، بر کشورمان سایه افکنده بود؛ اما در همین دوران دشوار و صعبالعبور، نوآوریها و تلاشهایی صورت گرفت تا ایران در مسیر استواری و توانمندی رهرو باشد.
شکست قهرمان نیروی هوایی پاکستان از شهید «مصطفی اردستانی»
نبرد هوایی شروع شد و بعد از چند لحظه، در میان حیرت حاضران، «مصطفی اردستانی» با چند مانور ماهرانه از سرگرد پاکستانی شات گرفت؛ یعنی هواپیما را طوری هدایت کرد که پشت سر هواپیمای دیگر قرار گرفت و به عبارت بهتر، در تیررس قرار گرفت و پس از پایان پرواز، سرگرد خلبان به نزد مصطفی که در آن زمان ستوان دوم بود، آمد و گفت: «تو قهرمانی، نه من».
سفارش قانونی
در نیمه های راه آهسته از او پرسیدم: «در نامه چی نوشتی؟» ابتدا ساکت ماند و چیزی نگفت. چند لحظه بعد، گفت: «می خواستی چی بنویسم؛ نوشتم طبق قانون در مورد نامبرده عمل شود!»
کلام نافذ
کلامش آنچنان نافذ بود و ایمان و اخلاصش چنان تأثیری بر جمع گذاشت که به یکباره نشاط رزم بر دوستان حاکم شد و بار دیگر همچون گذشته پا در رکاب آن قهرمان خستگی ناپذیر نهادند و داوطلبانه برای اجرای وظیفه الهی خود که حفظ اسلام و مرزهای کشور بود، رهسپار شدند.
در اندیشه رستگاری بود
وقتی از شهید یاسینی که در فاصله بسیار اندکی از کوره آتش نشسته بود، درباره سکوت طولانیاش پرسیدم رو به من گفت: به عاقبتم میاندیشیدم.
عزمی که محرک موتورجتها شد
شهید منصور ستاری که همواره در پی خودکفایی و ارتقای نیروی هوایی بود، توانسته بود با طرحهای خلاقانهای که ارائه میداد، بخش موتورجت را که حیاتی و حساس به شمار میرفت احیا کند و به «آمادگاه موتورجت» ارتقا دهد.
امید در دل «امیدیه»
با فعالیتهای رعد، به دفاع هوایی روح تازهای دمیده شد. قرارگاه رعد در پایگاه هوایی امیدیه خوزستان ،اغلب اوقات میزبان فرمانده نهاجا بود.
گفتار
رنگ تازهای به آسمان زندگی میزد
پس از گذشت سه دهه از دفاع مقدس، هنوز زوایای بسیاری از زندگی بزرگ مردانی همچون شهید ستاری که در دفاع مقدس خوش درخشیدند به خوبی روشن نشده است. مطالعه ابعاد مختلف زندگی و شخصیتی و همچنین شيوههای رفتاری فرماندهان آن زمان به عنوان هدایت کنندگان مسیر جنگ تحمیلی، میتواند سرمشق و سرلوحه مديران فرماندهان امروزی قرار گیرد.
مهربان اما مقتدر
فرماندهی بخشهای مختلفی مانند گروه پدافند هوایی امیدیه، فرماندهی پدافند هوایی اهواز و مسئول ستاد قرارگاه رعد در امیدیه را بر عهده داشته است. شنیدنیهای بسیاری از پیش تا پس از انقلاب اسلامی درباره شهید ستاری دارد.
دانشگاهی که مبدأ نوآوریها شد
سرهنگ خلبان پیشکسوت جلال آرام از کسانی است که در راهاندازی دانشگاه هوایی، شهید منصور ستاری را همراهی میکرد. این همسنگر شهید ستاری معتقد است فرمانده نهاجا برای ارتقای دانش نیروی هوایی هیچ محدودیتی نمیشناخت و با پشتکار و انگیزه بالا، راه را برای تأسیس دانشگاه هوایی هموار کرد.