نبردی پس از جنگ
بعد از جنگ، زمینه برای باز شدن افقی تازه و گامگذاشتن در مسیری تازه فراهم شد. راهی صعب و پرپیچ و خم که به مثابه کلاس درسی آموزنده، نکتههای آموختنی را برای نسلهای بعدی ماندگار ساخت.
یک گام جلوتر از دیگران
امیر مسعود امینی، از همدورهایها و همسنگران شهید منصور ستاری است. از دوران دانشگاه، افسری و روزهای پس از آن، خاطرههای خواندنی بسیاری در ذهن و قلب این پیشکسوت نهاجا نهفته است.
فراتر از معیارها در جنگ ناهمطراز
جنگ سکهای نیست که دو روی برد یا باخت داشته باشد و به قدری پیچ و تاب در خود تنیده که گاهی بیش از یک چهره را نشان میدهد. 8 سال دفاع مقدس هم استثنائیی بر این واقعیت نبود. دفاع و حمله،هیچگاه در یک مسیر هموار و ثابت پیش نرفت. ناهمواریها بسیار بود و نوآوری، طراز و عیار این جنگ را با وجود همه محدودیتها تغییر داد.
صمیمی چون «منصور»
آنطور که امیر محمد رفیعی میگوید، از سال چهل و پنج میشناسدش. از دوران دانشکده افسری در یک گروهان بودند و منصور، ارشد این گروهان بود.
نصری که اوج را به اوج رساند
پول زیادی در کار نبود. خرج و ریختوپاش اضافی هم... بزرگترین حمایت از اوج، حمایت فکری بود، معنوی و ارادهای. فکر و ابتکار و نوآوری بود که شد نهال توسعه و این توسعه، خودکفایی را ثمر داد.
خلق و ابتکار نجاتبخش
ابتکار و نوآوری، کم از خلق ندارد. ویژگی خالق و معبود است که در روح مخلق نیز دمی دارد. اما اندک اند انان که به این ندای درون گوش فرادهند و آتش زیر خاکستر توانستن را شعلهور کنند.
دوراندیشی که نهاجا را در صنعت اول کشور توانمند کرد
چندروز پیش امیر سرتیپ نصیرزاده فرمانده نیروی هوایی ارتش از آمادگی نیروی هوایی ارتش برای کمک به خودروسازان در حوزه قطعهسازی خبر داد.
مأموریت غیرممکنی که انجام شد
جمعی از متخصصان یکی از یگانهای نیروی هوایی پس از تشکیل چند جلسه، به اتفاق اعلام کردند که قطعات حساس هلیکوپترها به علت نگهداری در انبارهای رو باز و تأثیر عوامل جوی بر آنها زنگ زده و فرسوده شدهاند و به هیچ وجه قابلیت بازسازی ندارند.
روحی تازه در کالبد دفاع هوایی
"هیچگاه در طول تاریخ، یک ملت اینچنین مدیون تعداد کمی از فرزندانش نبوده است." این عبارت را وینستون چرچیل، نخست وزیر زمان جنگ جهانی دوم انگلیس در وصف خلبانان نیروی هوایی سلطنتی به هنگام نبرد هوایی مشهور به نبرد بریتانیا گفته بود.
پیش به سوی عبور از موانع با نوآوری
با عبور از جنگ جهانی دوم، پایان جنگ سرد و آغاز دوران جدید در اقتصاد کشورها بود که پیشرفت و قدرت معنای تازهای یافت. اگر تا انقلاب صنعتی، صرفا کشورهای صاحب تجهیزات و ادوات نظامی و کارخانههای غول آسا میتوانستند قدرت و توانمندیشان را به رخ جهانیان بکشند، اما پس از افول دوران دوقطبیها در جهان، قدرت و برتری مفهوم تازهای یافت.