شفقی در دل تاریکی
انجام موفق هرکاری راه و روش خاص خود را میطلبد. جنگ نیز استثنایی بر این قاعده نیست. جنگ اما به یک یا چند راهبرد و روش اکتفا نمیکند و هر جای این طومار تودرتو زبانی و دستورالعملی برای رمزگشایی میطلبد.
تأییدی بر باورهای «منصور» با ساخت «کاشف 99»
امروز و با رونمایی از یک سامانه پدافندی بومی، بار دیگر بر باورهای فرمانده فقید نیروی هوایی تأییدی دوباره گرفت. در دورانی که باور به توانستن و ساخت داخل، رویایی دست نیافتنی بود، شهید منصور ستاری معتقد بود خودکفایی دستیافتنی است
نصر عاشوراییان الگوی منصور بود
خانواده، نقشی انکارناپذیر در شکلگیری و روحیات فرزند دارد. منصور، الگوگرفته از پدر بود و دل در گروی عاشورا داشت. پدرش حاج حسن مرشد ستاری، شاعری عارف بود که در رثا و مدح ائمه اطهار به ویژه حضرت اباعبدللهالحسین(ع) و یارانش سرودهها داشت.
نشان فرزندان آسمان بر نام پدافند
دهمین روز شهریورماه مقارن سالروز تاسیس قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) به عنوان روز پدافند هوایی در حافظه تاریخ به ثبت رسیده است. این روز، یادآور قهرمانانی است که پای بر زمین و چشم بر آسمان داشتند. پدافندیها از رادار سوباشی همدان، دهلران و اهواز گرفته تا دیگر گروهها، همه دل در گروی آسمان داشتند. از جان گذشتند تا آسمان ایران، محفوظ و مصون بماند.
نبرد با تکیه به سلاح برتر
با عبور از جنگ جهانی دوم، پایان جنگ سرد و آغاز دوران جدید در اقتصاد کشورها، پیشرفت و قدرت معنای تازهای یافت. اگر تا انقلاب صنعتی، صرفا کشورهای صاحب تجهیزات و ادوات نظامی و کارخانههای غول آسا میتوانستند قدرت و توانمندیشان را به رخ جهانیان بکشند، اما پس از افول دوران دوقطبیها در جهان، قدرت و برتری مفهوم تازهای یافت.
پیروز روزهای جنگ با ویروس دشمن
جنگها هیچگاه انتخابی عمل نمیکنند. خواه جنگ یک کشور علیه دیگری خواه جنگ یک ویروس با سلامت یک جامعه.
چشمروشنی پدافندیها
منصور، متین و خوشبرخورد بود اما در نگاه و رفتارش موقر و با اراده عمل میکرد. این را یکی از همسنگران دیرین شهید منصور ستاری بیان میکند و معتقد است او بر خلاف جایگاه و اختیاری که داشت، هیچگاه از موضع بالا صحبت نمیکرد یا بر جایگاهش، چه در کلام یا رفتارش تأکید نداشت.
رزمنده و فرمانده
ناممکن ممکن
در حالیکه فکر میکردیم جابهجاییها در آن شراسط ممکن نیست، شما تأکید داشتید که شدنی است و با راهنمایی و هدایت شما، این ار با وجود شرایط دشوار منطقه، ممکن شد.
در «اوج» اثرمندی
اثرگذاری را در عملکرد در عملکرد یک فرد میسنجند و ممکن است در برهههایی از زمان، این کارآمدی دچار افت و خیزهاییشود. در مورد منصور ستاری این موضوع اما صدق نمیکرد.
باوری که توانستن حاصل کرد
تا یک دهه اخیر هم ساختن بسیاری از تجهیزاتی که نهچندان پیشرفته بودند، ناممکن مینمود و سالهای اخیر اما ورق برگشته است. دیگر شنیدن ساخت یک سامانه دفاعی یا یک محصول دانشبنیان، آنهم وقتی پای نام ایران باشد، دور از ذهن نیست.