فرمانده ماندگار

  • 1399/02/09 - 15:50
  • تعداد بازدید: 2139
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

فرمانده ماندگار

نقش شهید سرلشکر منصور ستاری در جایگاه فرماندهی نیروی هوایی نقشی موثر و ماندگار است. این اثرات هنوز هم قابل درک و ملموس به نظر می رسد. گویی که این آثار، آثاری جاری به شمار می‌رود.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شهید ستاری، برابر اظهار نظر کارشناسان زبده نظمی دنیا، نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در سالهای دفاع مقدس، به عنوان یک نیروی نظامی کارآمد و تأثیرگذار بر سرنوشت جنگ تحمیلی شناخته شد.


 

حوزه عملکرد نیروی هوایی و تأثیرگذاری آن صرفا در جنگ های هوایی نبود. بلکه در نبردهای زمینی و دریایی نیز تأثیر خود را تا پایان جنگ حفظ کرد.

 

متوقف کردن پیشروی نیروی زمینی عراق (به ویژه در روزهای ابتدایی جنگ از طریق نبرد هواپیماهای جنگنده مقابل تانک)، نابودی بخش اعظم نیروی دریایی عراق در ۷ آذر سال ۱۳۵۹ (با درخشش بی نظیر خلبانان شجاع خود نظیر شهیدان خلعتبری و دوران)، حمله به عمق خاک عراق و نابود کردن اهداف راهبردی مختلف و در نتیجه ایجاد برتری نظامی و سیاسی برای جمهوری اسلامی ایران از جمله اقدامات نیروی هوایی ایران اسلامی در سال‌های جنگ تحمیلی بود.

 

همین اقدامات بود که منجر به ملقب شدن این نیرو تحت عنوان «نیروی هوایی الهی» شد. نقش فرماندهان و مسئولان هر سازمان نظامی در ارتقاء یا رکود آن سازمان غیر قابل انکار است. اما گاه افراد استثنایی، آن چنان تأثیری بر عملکرد سازمان زیرمجموعه خود می‌گذارند که تا سال‌ها پس از حضورشان اثرات آن باقی می ماند.

 

در خوانش اسناد و مدارک عملکرد نیروی هوایی در سال های دفاع مقدس و پس از آن، نقش شهید سرلشکر منصور ستاری در جایگاه فرماندهی نیروی هوایی نقشی موثر و ماندگار است. این اثرات هنوز هم قابل درک و ملموس به نظر می رسد. گویی که این آثار، آثاری جاری به شمار می‌رود.

مقطع زمانی فرماندهی شهید ستاری بر نیروی هوایی از آغاز تا فرجام، مقطعی سرنوشت ساز و حساس بود. واکاوی شرایط آن زمان، تدابیر شهید ستاری و ثمرات آن نشان دهنده احیاء نیروی هوایی با تدابیر شهید ستاری است.

 

عملکرد تحسین برانگیز ستاری در جایگاه فرماندهی نیروی هوایی ارتش منجر به تداوم فرماندهی وی شد. حدود سه ماه پس از آغاز فرماندهی وی بر نهاجا و در 8 اردیبهشت 1366 رهبر کبیر انقلاب اسلامی با درخواست حضرت آیت‌الله خامنه‌ای- رییس‌جمهور وقت- موافقت کرده و منصور ستاری به درجه سرتیپی ارتقا یافت.

 

تلاش برای یادگیری بیش‌تر، یکی از ویژگی‌های جدانشدنی از منصور ستاری بود. با وجود این‌که تخصص اصلی وی کنترل شکاری بود ولی پس از فرماندهی نیروی هوایی، با تلاش زیاد، موفق به یادگیری مهارت خلبانی و دریافت دانشنامه خلبانی از دانشکده پرواز شد.

 

 

ستاری پس از فراگیری مهارت خلبانی چندین پرواز را با هواپیماهای مختلف تجربه کرد. با بررسی زندگی و سوابق کاری شهید ستاری مشخص می‌شود که وی انسانی مؤمن و متفکر، دارای قدر سخن‌وری، علاقمند به فراگیری دانش‌های نوین، هنرمندی نقاش، فرزندی مطیع در برابر والدین، پدری مهربان برای فرزندان خود و فرمانده‌ای دل‌سوز برای نیروی هوایی بود.

 

امیرسرلشگر منصور ستاری در 15 دی ۱۳۷۳ در سانحه سقوط هواپیما در نزدیکی فرودگاه اصفهان به همراه تعدادی از افسران بلندپایه نیروی هوایی و همرزمان اش به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

 

پایان پیام/ 

 
  • گروه خبری : عمومی,زندگی نامه,همسنگران شهید
  • کد خبر : 280
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید