دقت قابل توجه
ماکتهای کوچک و بزرگ هواپیما، به عنوان ابزاری کارآمد در دستان شهید ستاری، با توانمندی این شهید والامقام زمینه ساز بهرهگیری برای انجام کارهای بزرگ شد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهید ستاری، تیمسار خلبان محمد دانش پور، از فرماندهانی که حضور در کنار شهید منصور ستاری فرمانده نیروی هوایی ارتش، یادآور خاطرات و رویدادهای به یادماندنی است. شهید ستاری در کنار کارهای نیروی هوائی تبحر و استعداد ویژهای در ساخت ماکتهای هوپیما داشت. این خلبان نیروی هوائی ارتش جمهوری اسلامی، خاطرهای از شهید ستاری دارد که خواندنی است:
«یک روز که به دفتر تیمسار رفته بودم، سرهنگ شریفی آجودان تیمسار به من گفت: از وقتی که شما آن جعبه ها را برای تیمسار آوردهاید، ایشان آنها را به منزل برده و روندی چند بار مرتب، به منزل سرکشی می کنند. ولی ما علت این کارشان را نمیدانیم.
در جواب جناب شریفی گفتم: تیمسار از ما خواسته بودند که رنگ استتار هواپیماهای رهگیر «اف - ۱۴» را که به رنگ خاکی است با توجه به نوع مأموریت آنها که هوا به هواست، تغییر دهیم. ما برای نمونه، چند ماکت از هواپیما را رنگ استتار زدیم و برای انتخاب، خدمت تیمسار دادیم. اما هنوز ایشان نمونه مورد نظرشان را انتخاب نکردهاند. به اتفاق جناب شریفی به اتاق تیمسار رفتیم. من گفتم: - قربان! خواستم ببینم؛ ماکت مورد نظر را انتخاب کردهاید؟
تیمسار گفتند: آنها را به خانه بردم تا در نور طبیعی، اثر تابش و بازتاب آن را روی رنگها بررسی کنم" در نور معمولی اتاق، نمی شود به نتیجه مطلوب رسید و من این کار را در ساعتهای مختلف روز و در شرایط جوی گوناگون در پشت بام خانه انجام میدهم، به نتیجه که رسیدم به شما اعلام می کنم.
بدین ترتیب، تیمسار ستاری بعد از چند روز تحقیق، مدل مورد نظر را که دارای کمترین میزان انعکاس نور بود و در روی آب و آسمان به آسانی قابل رؤیت نبود. انتخاب کردند، و ما نیز استتار هواپیماها را بر همان اساس انجام دادیم.»
امیرسرلشگر منصور ستاری در 15 دی ۱۳۷۳ در سانحه سقوط هواپیما در نزدیکی فرودگاه اصفهان به همراه تعدادی از افسران بلندپایه نیروی هوایی و همرزمان اش به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
پایان پیام/
نظر دهید