ترفندی اثرگذار برای رهایی
هوش و ذکاوتش مثال زدنی بود و در مواقعی که همه راه را برای حل مشکل بسته میدیدند، با نوآوری و خلاقیت راهی تازه مییافت.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شهید ستاری، تیمسار علی غلامی از پیشکسوتان نیروی هوایی ارتش و همسنگر شهید منصور ستاری، خاطرهای بیان میکند که خواندنی است:
«اواخر جنگ تحمیلی، سیستم آزمایشی موتورهای جت، در یکی از پایگاهها توسط هواپیماهای دشمن، بمباران شد و به کلی منهدم گردید .
متخصصین نیروی هوایی مجبور شدند موتور هواپیما را در محوطه باز آزمایش کنند ؛ اما این کار سر و صدای زیادی را به وجود میآورد و باعث آزار و رنجش ساکنان خانههای سازمانی میشد .
روزی، تیمسار، پرسنل شعبه موتور جت را جمع کردند و گفتند: تعدادی از قطعات سیستم آزمایش موتور در انبارهای نیرو موجود است، باید همت کنید تا بتوانیم دوباره این سیستم را احیا کنیم.
با توجه به اینکه دستگاهها و قطعات، هیچ گونه کتاب و نقشهای نداشتند و نمونه آن هم در نیرو وجود نداشت، پرسنل شعبة موتور، خود را قادر به انجام آن نمیدانستند و بیم آن داشتند که دستگاهها را خراب کنند .
تیمسار، که با مخالفت متخصصین رو به رو شدند، دستور دادند تمام قطعات سیستم آزمایش موتور را آوردند و در جلو ساختمان شعبة موتور کنار هم چیدند. همه منتظر بودیم تا ببینیم تیمسار از این کارشان چه منظوری دارند. پس از آنکه همه قطعات چیده شد، تیمسار دستور دادند، بولدوزری را بیاورند و از روی قطعات بگذرانند تا همه آنها خرد شوند .
پرسنل متخصص، وقتی این صحنه را دیدند و دریافتند که دستور تیمسار جدی است، گفتند:
قربان حیف است این همه ثروت را از بین ببرید !
تیمسار گفتند: وقتی شماها این قدر همت ندارید که حداقل سعی خودتان را بکنید من برای چی این قطعات را انبار کنم. انبار داری این قطعات کلی برای من حرج و درد سر دارد .
متخصصین که وضعیت را چنین دیدند، گفتند:
اگر ما نتوانستیم و قطعات از بین رفت، تکلیف ما چیست؟
تیمسار پاسخ دادند: این قطعات اگر همین طور هم در انبار بمانند، به مرور زمان فرسوده شده و از بین خواهند رفت. پس چه بهتر که شما این کار را بکنید، تا حداقل چیزی هم یاد گرفته باشید .
با ترفندی که تیمسار به خرج دادند، پرسنل متخصص دست به کار شدند و بحمدالله توانستند در زمان حیات ایشان، سیستم آزمایش موتور انواع هواپیماها را نصب کنند.»
امیرسرلشگر منصور ستاری در 15 دی ۱۳۷۳ در سانحه سقوط هواپیما در نزدیکی فرودگاه اصفهان به همراه تعدادی از افسران بلندپایه نیروی هوایی و همرزمان اش به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
پایان پیام/
نظر دهید