کیمیای ناب این روزهای ما

  • 1400/10/18 - 12:15
  • تعداد بازدید: 1241
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

کیمیای ناب این روزهای ما

دکتر محسن رضائی*

راهی که در مسیر تولید، خودکفایی و تحول آفرینی توسط شهید منصور ستاری، شهید بابایی و دیگر فرماندهان بزرگ دوران دفاع مقدس آغاز شد، راهی روشن و پرامید است که وظیف امروزی‌ها را سنگین مسئولیت را برای تدوام این راه دوچندان می‌کند. آنان از جائی شروع کردند که محکم‌ترین دشمنان ایران اسلامی، یکپارچه شده بودند تا این اتحاد و هم‌دلی برای داشتن ایرانی مستقل، متحد و قوی را در هم بشکنند؛ باور برخی این بود که با رفتن مستشارهای آمریکایی، این نیروی الهی تضعیف می‌شود و تنها نقطه اتکا و باورشان، به بیرون از این مرزها بود. نمونه‌های کم تکرار و مثال زدنی چون شهید ستاری، دو نبرد در پیش روی خود داشتند، یکی مبارزه با این تفکر و این که می‌شود در داخل کشور و با تلاش، دست به کارهای بزرگ زد و دیگری مقابله با توان تجهیزاتی دشمنی بود که با تمام قوای برگرفته از غرب و شرق، در مقابل کشورمان ایستاده بود.

ابزار و سلاح شهید منصور ستاری و همراهان ایشان در این نبرد دوجانبه و به تعبیری چندجانبه، چیزی فراتر از امکانات سخت‌افزاری بود و نوآوری، خلاقیت و ابتکارها که با باور و اعتقاد و ایمان راسخ او پیوندی عمیقی و ناگسستنی یافته بود، چشمه‌های جوشان تحول و خودکفایی را در نیروی هوایی، بدنه ارتش و ساختار دفاعی کشور جریان بخشید. او به فرهنگ خودکفایی اعتقاد داشت چون خودش نیز خودساخته و متکی بود و در این راه تلاش های زیادی کرد و شایستگی هایش را به نمایش گذاشت.

در بحبوحه جنگ و شرایط خاصی که بر کشور حاکم بود، وجود مدیران و فرماندهان آگاه، متخصص و کاردان در عرصه‌های گوناگون از جمله دفاعی، احساس می‌شد. خوشبختانه تمامی بخش‌های کشور و آحاد جامعه، مخلصانه برای دفاع و صیانت از جمهوری اسلامی، انقلاب و این مرز و بوم، بسیج شده و از هیچ تلاشی فروگذار نمی‌ردند.

هنگامی که قرار شد فرمانده جدیدی برای نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران انتخاب شود، گزینه‌های متعددی مطرح شد. نام شهید بزرگوار عباس بابایی برای فرماندهی نیروی هوایی مطرح شد و ایشان را به شورای عالی دفاع دعوت کردیم، آن زمان هنوز شورای عالی امنیت ملی شکل نگرفته بود.

به ایشان پیشنهاد کردیم که فرماندهی نیروی هوایی ارتش را عهده‌دار شوند. خب شهید بابایی یکی از فرماندهان، خلبانان و مدیران توانمند و متخصص کشور بود و به نیروی هوایی نیز اشراف و احاطه کافی داشت. وقتی موضوع را با ایشان مطرح کردیم، شهید بابایی فرمودند نه شهید منصور ستاری از من برای این سمت لایق‌تر هستند.

پس از مشورت‌ها و ارزیابی‌ها، همگی به این باور رسیدیم که شهید ستاری از تخصص، تعهد و توانایی بسیار بالایی برخوردار هستند و می‌توانند این کار را به خوبی عهده‌دار شوند. در طول دفاع مقدس و پس از آن هم شاهد فعالیت‌ها و تلاش‌های این شهید بزرگوار و سایر همراهان و همسنگران ایشان در عرصه‌های دفاعی، ساخت و خودکفایی بودیم. تا آن موقع بسیاری از هواپیماها زمین‌گیر شده بودند و خارجی‌ها هیچ قطعه‌ای را به ما نمی‌دادند. ایشان با منصوب شدن بر فرماندهی نیروی هوایی ارتش، توانست تحولات خوبی پیدا کرده است.

رفتن ایشان یک ضایعه ای برای کشورما بود که به راحتی قابل جبران نیست؛ تلاش‌هایی در مسیر تولید داخلی، خودکفایی صورت گرفت ناشی از روحیه خودباوری و ایمان توأم با تخصص ایشان بود که باید در این دوره، در میان آحاد جامعه از مسئولین، بخش‌های دفاعی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی و سایر حوزه‌ها مورد توجه و ترویج قرار بگیرد. این روحیه و باور، کیمیای نابی است که در این دوران بیش از هر زمان دیگری به آن نیاز داریم.

امیدوارم روح این شهید والامقام و سایر شهدای دفاع مقدس، شهدای عرصه امنیت و اقتدار و استواری ایران اسلامی، قرین رحمت و محشور با اولیای الهی باشد، انشالله.

 

معاون اقتصادی رئیس‌جمهوری و فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس

 

 

 

 

  • گروه خبری : اسلایدر,زندگی نامه
  • کد خبر : 729
کلمات کلیدی
مدیر محتوا
خبرنگار

مدیر محتوا

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید