پیگیریها پوشش رادار را کامل کرد
به لطف خدا، تلاش گروه با نظارت و پیگیری و همراهی شهید ستاری، که در گردآوری اطلاعات و دانش کتاب بسیار کمک کرد، با تلاش شبانه روزی یک ماه و نیمه، 10 جلد از این کتاب به سرانجام رسید.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شهید ستاری، آنطور که خودش میگوید، باب آشناییاش با «منصور» به سال 1349 و ایستگاه راداری جاسک باز میگردد:
سرهنگ رحمتالله اکبری از پیشکسوتان نیروی هوایی ارتش است که شهید منصور ستاری را از نخستین روزهای حضور در نیروی هوایی درک کرده است.
او ویژگی برجسته شهید ستاری را فراتر از تخصص و نبوغ این فرمانده میداند و در این باره بیشتر توضیح میدهد: ایشان علاوه بر استعداد و علاقه فراوانی که به مسائل راداری و پدافندی داشت، به خوبی با همه بخشهای نیرو ارتباط برقرار میکرد و اگرچه دانش و تخصص بالایی داشت، اما مدام در حال پرسیدن و آموختن بود.
اکبری با بیان این که شهید ستاری، فرماندهای خلاق و صاحب دانش بود، میگوید: اگر لایق باشم خود را از شاگردان ایشان میدانم.
این پیشکسوت نیروی هوایی، تلاش و پیگیری مستمر در کنار حمایتهای فرمانده نیروی هوایی را در تدوین دوباره کتابهای اطلاعات راداری( Rci ) اثرمند میداند و میگوید: سال 1363 که سرهنگ منصور ستاری به عنوان معاون عملیت پدافند هوایی روزی به دفتر پشتیبانی آمد. شهید ستاری فرمودند 2 رادار نصب شده است و نیاز داریم تا کتاب RCI تدوین شود.
سرهنگ اکبری از سازوکار و کارکرد کتابهای Rci میگوید: رادارها با توجه اقلیم منطقه، مثلاً کوهستانی بودن، ممکن است مناطقی را نبینند. برای مناطقی که در دیدرس رادار نیست، از کتابی تحت عنوان Rci یا radar استفاده می شود که ما را برای شناسایی عوارض و مناطق خارج از پوش رادار هدایت میکند.
او با بیان اینکه همین نگاه همراهانه فرمانده و آگاهی اش به ما انگیزه میبخشید و موجب شد کار را مشتاقانه آغاز کنیم، ادامه میدهد: شهید ستاری به من گفت برای تدوین این کتاب، بارها به دانشگاهها درخواست کردهام اما پاسخی دریافت نکردم. شهید ستاری همواره انگیزهمند و امیدوارانه به مشکلات نگاه میکرد و گفت بسم الله بگویید و کار را شروع کنید. شهید ستاری از عبارت بسم الله و یا علی به کرات استفاده می کرد و این کار، با انگیزه بخشی و همراهی ایشان آغاز شد.
اکبری با بیان اینکه شهید ستاری، با پیگیریهای مجدانه و تلاشهای خستگیناپذیر، امکانات و پیشنیازهایی را که لازمه تدوین این کتاب بود، به ما میرساندند عنوان میکند: کار تدوین کتاب با توجه به تأکید شهید ستاری برای هرچه سریعتر انجام شدن کار به طور موازی در چند حوزه دنبال میشد، در حالیکه طراحی و کارهای گرافیکی توسط گروهی دیگر پیش میرفت ما نیز در پی انجام مسائل فنی کتاب بودیم.
این همسنگر شهید ستاری میگوید: به لطف خدا، تلاش گروه با نظارت و پیگیری و همراهی شهید ستاری، که در گردآوری اطلاعات و دانش کتاب بسیار کمک کرد، با تلاش شبانه روزی یک ماه و نیمه، 10 جلد از این کتاب به سرانجام رسید.
کتاب به رؤیت شهید ستاری که رسید، از ما قدردانی و نکاتی را درباره کتاب یادآوری کردند. نکتههایی که نشان از دقت و آگاهی بالایی ایشان داشت. شهید ستاری کتاب ها را به پرسنل فنی و الکترونیکیها نیز نشان داد تا بررسیهای تخصصی و فنی را انجام دهند. پس از 2 مرحله بررسی با رادار یا به اصطلاح «رادارچک»، خوشبختانه کتاب با دقتی بالاتر از حد انتظار تأیید شد.
این کتاب ها که هوز هم مورد استفاده است با کمک فرمانده بزرگی چون شهید ستاری و دیگر عزیزان در نیروی هوای انجام شد.
اکبری معتقد است: شهید ستاری، آموختن را مهمتر و اولویتدارتر از خریدن میدانست. او در تمام دوران فعالیتش نشان داد که دانستن سرلوحه کارش است. در پی اندیشهها و ایدههای والای او ارتقای آموزشها در نیروی هوایی در تمامی ردهها به عنوان یک الزام دنبال میشد.
امیرسرلشگر منصور ستاری در 15 دی ۱۳۷۳ در سانحه سقوط هواپیما در نزدیکی فرودگاه اصفهان به همراه تعدادی از افسران بلندپایه نیروی هوایی و همرزمان اش به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
پایان پیام/
نظر دهید