نگاه رهبر به فرمانده
در بین اظهار نظرهای مختلف در خصوص شهید ستاری، بهترین قضاوت و اظهار نظر از جانب مقام معظم رهبری و فرمانده کل قوا بیان شده است.
پس از شهادت شهید ستاری و در هنگام انتصاب سرتیپ بقایی به سمت فرماندهی نیروی هوایی شهید ستاری و خدمات وی اینچنین توصیف شدند:
«نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در دوران پانزده ساله اخیر و بهویژه در طول جنگ تحمیلی افتخارات بیشماری در دفاع از انقلاب كبیر و میهن عزیز خود به دست آورده و بحق، درخشیده است . نقش شهدای بزرگوار نیروی هوایی در پیشرفت همهجانبه ی این نیرو و فداكاریها و ایثارگریهای آن بسی آشكار و تعیینكننده است، و در این میان تأثیر مدیریت
شجاعانه و مبتكرانه و سرشار از تلاش و پیگیری شهید عزیز سرلشكر منصور ستاری انكار ناپذیر است.» حدود یک سال بعد و در تاریخ 26 آذر 1374 ، فرماندهی معزز کل قوا در مراسم صبحگاه نیروی هوایی مجددا از شهید ستاری یاد میکند: «خدا را شكر مى كنیم كه زحمات افسران رشید نیروى هوایى، ثمرات شیرین خود را بهتدریج نشان مى دهد. این جمع دانشجویان و فارغالتّحصیلان و این نظام معنوى و پیشرفتهاى علمى، نظامى، اخلاقى و دینى، هركدام، مژده اى براى ملت ایران است. رحمت خدا بر كسانى كه در راه پدیدآوردن چنین وضعى، سالهایى را با تلاش و كوشش مجاهدتآمیز گذرانیدند و به شهادت رسیدند. رحمت خدا بر شهید «ستّارى»، شهید «بابایى »، شهید «اردستانى» و دیگر شهداى عزیزى كه هر كدام در پدید آوردن این وضعیت مطلوب كه مایه روشنى چشم هر بیننده است، سهم وافرى داشتند. شكرگزارى از شهید ستّارى، همین را اقتضا مىكند كه این دانشگاه به نام آن شهید نامگذارى شود.»
معظمله همچنین درباره ویژگیهای شهید ستاری بیان داشتهاند: «شهید ستاری درمیدانهای جنگ، بارها تا مرز شهادت پیش رفت و پیوسته در طلب شهادت بود. او شب وروز نمیشناخت و تمامی لحظات زندگی خود را وقف خدمت به اسلام و نظام اسلامی کرده بود.»
مقام معظم رهبری در دیداری که با فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در تاریخ نوزدهم بهمن 1373 انجام داد، ضمن گرامیداشت یاد شهید ستاری بیان فرمودند: «من در آن هنگام که عملیات والفجر 8 و کربلای 5 جریان داشت، با خبر شدم که شهید ستاری، گاهی در 24 ساعت اصلا نمیخوابید. دلیل استراحت نکردن او این بود که هم باید مراقبت میکرد و هم میتوانست وسائل پدافند را که دشمن با ابزارهایی سامان داده بود، شناسایی و منهدم کند. همچنین او می بایست تجهیزات خودی را برای جلوگیری از شناسایی دشمن، به فوریت جابهجا میکرد. با این وضعیت، دیگر فرصت خواب پیدا نمیکرد، آن هم در جایی که بمباران دشمن دائمی بود. این همان استقامت است...»
در بخشی دیگر از فرمایشات معظم له در تاریخ 19 بهمن 1379 و در دیدار با کارکنان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش، شهید ستاری این گونه توصیف میشود: «هزاران ساعت پرواز افتخارآمیز در پرونده نیروى هوایى ثبت است. ساخت وسایل زمینى – رادارها و وسایل هدایت شونده زمینى و به کارگیرى بسیار دشوار و پیچیده آنها، جزو افتخارات نیروى هوایى است، که شهید ستّارى قبل از آن که فرمانده نیروى هوایى شود، یکى از قهرمانهاى این میدان بود. او و بسیارى دیگر که امروز در بین شما هستند و من آنها را میشناسم، از همان زمان و بعد از آن زمان، در داخل جبههها لحظه به لحظه مشغول تحرّک و فعّالیت جانکاه، اما شیرین براى یک انسان متعهّد بودند. این افتخارات هم در پرونده نیروى هوایى ما هست.»
در ادامه مقام معظم رهبری به زندگی سراسر زهد و تقوای شهید ستار ی و دستیارانش در دوران فرماندهی نیروی هوایی اشاره کردند و فرمودند: «ای ن سرداران شهید با وجود آنکه مورد اعتماد و اطمینان بودند و پول زیادی نیز در اختیار آنها قرار داشت، در زما ن حیات خود به طور عمد، زندگی ساده و بی آلایشی را می گذراندند و توانستند با فائق آمدن بر لذات مادی و تمایلات نفسانی ، راه کسب افتخار را برای خود و نیروی هوایی هموار کنند و این پدیدهای بسیار شگفتانگیز و بزرگ در دنیای امروز محسوب می شود.»
«امیرسرلشگر منصور ستاری در 15 دی ۱۳۷۳ در سانحه سقوط هواپیما در نزدیکی فرودگاه اصفهان به همراه تعدادی از افسران بلندپایه نیروی هوایی و همرزمان اش به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
پایان پیام/
نظر دهید