«منصور» مراحل تولید را پشت سر گذاشت و روایتگر زندگی فرمانده نیروی هوایی شد

  • 1399/10/27 - 08:56
  • تعداد بازدید: 2135
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

«منصور» مراحل تولید را پشت سر گذاشت و روایتگر زندگی فرمانده نیروی هوایی شد

فیلم سینمایی منصور به کارگردانی سیاوش سرمدی، به مراحل پایانی تولید رسیده و محسن قصابیان بازیگر نقش شهید منصور ستاری فرمانده نیروی هوایی ارتش، در گفت‌وگویی به بیان ویژگی‌های نقش و تجربه‌هایش در فیلم منصور می‌گوید.

یکی از فیلم‌هایی که امسال و در جشنواره فیلم فجر شگفتی‌ساز شود، فیلمی است به نام «منصور». نهم آذرماه سال گذشته فیلم سینمایی اوج 110 با حضور امیر سرتیپ نصیرزاده فرمانده نیروی هوایی ارتش، احسان محمدحسنی رییس موسسه اوج، شاهین تقی‌خانی معاون فرهنگی کل ارتش، پرویز کرمی مشاور معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری و جمعی از فرماندهان نیروی هوایی ارتش، در پایگاه هوایی شهید لشگری آغاز شد.


 


از «اوج 110» تا «منصور»


این فیلم با نام اوج۱۱۰ سال گذشته قرار بود در جشنواره فیلم فجر حضور داشته باشد اما با وجود تلاش‌های جلیل شعبانی، تهیه کننده و سیاوش سرمدی کارگردان فیلم، درنهایت کرونا مانع فیلمبرداری بخش‌هایی از فیلم شد که قرار بود در خارج از کشور فیلمبرداری شود.



آغاز فیلمبرداری «اوج 110» سال 1398


 


این امر در سال جاری میسر شد و با فیلمبرداری بخش‌های باقیمانده این فیلم و تغییر نام آن به «منصور» حالا قرار است این محصول سازمان سینمایی اوج راهی جشنواره فیلم فجر شود.


 


روایت نوآوری و توانمندی 


 


فیلم سینمایی «منصور» با نگاهی به بخش‌هایی از زندگی شهیدستاری و طراحی و تولید اولین جنگنده کاملا ایرانی ساخته شده که در آن بخش‌های ناگفته از هشت سال دفاع‌مقدس روایت شده است. ماجرای ساخت جنگنده ایرانی آذرخش نقطه کانونی و خط محوری این فیلم است. 


 


این فیلم یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های سینمایی و محصول سازمان سینمایی اوج است که در آن نقش شخصیت‌هایی مثل آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب و آیت‌الله هاشمی رفسنجانی که در آن مقطع رئیس‌جمهور بودند توسط بازیگران فیلم ایفا شده است. در این فیلم علاوه بر محسن قصابیان که بازیگر اصلی و ایفاکننده نقش شهیدستاری است بازیگران دیگری ازجمله لیندا کیانی، حمیدرضا نعیمی، مهدی کوشکی، علیرضا زمانی‌نسب، قاسم زارع، جواد هاشمی و.... ایفای نقش کرده‌اند.


 


تلاش کردم ابعاد شخصیتی شهید ستاری را بشناسم


محسن قصابیان که در این سال‌ها کم‌کار بوده و گاهی اگر فعالیتی داشته به عنوان داور رویدادهای سینمایی بوده‌است. با یک نقش خاص برمی‌گردد؛ نقشی که می‌تواند مخاطبان را به سینما بکشاند و توجه‌ها را به خودش جلب کند، نقشی که به گفته قصابیان دشوار بوده و برای رسیدن به آن کارهای زیادی انجام داده‌ است.


 


این بازیگر سینما و تلویزیون، با بیان این‌که تصمیم گرفتم علاوه بر اطلاعات قابل‌اعتنایی که آقای سرمدی داشت، خودم درباره شهیدستاری مطالعه کنم و ایشان را خوب بشناسم، ادامه می‌دهد: به خانه پدری شهید رفتم و تلاش کردم کسانی را که با شهیدستاری آشنا و نزدیک بودند، همین‌طور بستگان ایشان را بیابم و با آنها صحبت کنم. درباره مجموعه اوج و پروژه‌هایی مانند ساخت بال هواپیما و کل مراحل ساخت اف ۵ که بعدا به نام آذرخش شناخته شد، تحقیق کردم.


 


«منصور» با دقت بالا فیلمبرداری شد


بازیگر نقش شهید منصور ستاری از جزییات فرآیند سه ماهه فیلمبرداری این اثر سینمایی می‌گوید و ادامه می‌دهد: بیش‌تر سکانس‌ها در سوله‌هایی انجام می‌شد که هواپیماها در حال اورهال بودند یا در شرایط دیگر. نگاه کارگردان و شیوه کارگردانی نیازمند حساسیت‌هایی بود که روند فیلمبرداری را طولانی می‌کرد.


 


قصابیان با اشاره به گریم توسط شهرام خلج بیان می‌کند: ما سال‌ها قبل در سریال تفنگ سرپر با هم همکاری کرده بودیم و حالا دوباره فرصتی پیش آمد که دوباره زیر دست او بنشینم. وقتی گریم اولیه انجام شد، برایم بسیار جذاب بود و بعد از روتوش‌های نهایی، پوشیدن لباس و حرکت و بازی احساس کردم واقعا به شهید ستاری نزدیک شده‌ام.



 


بعضی آدم‌ها بی‌دلیل بزرگ نشده‌اند


 


این بازیگر سینما و تلویزیون با اشاره به این که نزدیک شدن به آدم‌های بزرگ دشوار است، چون آنها بی‌دلیل بزرگ نشده‌اند ادامه می‌دهد: از دانشکده هوایی تا ساخت همین آذرخش، هر چه هست اوج است و بزرگی. شهیدستاری اتومبیل طراحی کرده بودند؛ با یک آدم معمولی طرف نیستیم. 


 


او در بیان ابعاد شخصیتی شهید منصور ستاری به عنوان یک شخصیت استثنایی یاد می‌کند و ادامه می‌دهد: ایشان کارهایی کرده بودند که بسیار خاص بوده و چنین آدم‌هایی خودشان هم خاص هستند چه در ایران چه در هر کجای دیگر جهان.


 


قصابیان با بیان این‌که شهید منصور ستاری منشا خیر و جریان‌ساز بود می‌افزاید: مهم بود که بدانم نگاه شهیدستاری به زندگی، به ثروت، به فرزندان، به دوستان، به جامعه چه بوده است. اگر این‌ها را نمی‌دانستم چگونه می‌توانستم به نقش نزدیک شوم. من هر چه توانستم تلاش کرده‌ام و امیدوارم این تلاش کافی بوده باشد.


 


 


امیر سرلشکر منصور ستاری، فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، پانزدهم دی ماه  ۱۳۷۳ همراه با جمعی از فرماندهان نیروی هوایی در سانحه هوایی نزدیک فرودگاه اصفهان به درجه رفیع شهادت نائل آمد.


 


گزارش از پایگاه اطلاع رسانی شهید ستاری


 


پایان پیام/

  • گروه خبری : عمومی,برگزیده ها,زندگی نامه
  • کد خبر : 27
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید