رزمندگان اشک شوق مي‌ريختند

  • 1399/01/31 - 12:23
  • تعداد بازدید: 1458
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

رزمندگان اشک شوق مي‌ريختند

ارديبهشت ماه سال 1361 يک آتش‌بار کامل موشک هاگ را در 23 کيلومتري آبادان ، بين جاده ماهشهر-آبادان مستقر کرده بوديم.

سرهنگ نعمت اله شصتي کريمي، از پیشکسوتان نیروی هوایی ارتش و همسنگران امیر سرلشکر شهید منصور ستاری، از خلاقیت‌های این شهید والامقام می‌گوید:


«با آغاز عمليات بيت المقدس که منجر به آزاد سازي خرمشهر شد . اين سايت هاگ مورد بهره برداري قرار گرفت و نيروها و رزمندگان مستقر در منطقه را زير پوشش دفاعي خود قرار داد . ساعت 10 صبح که عمليات در اوج خود بود ، ناگهان سيستم خنک کننده اتاق کنترل موشک از کار افتاد.
متخصصين تلاش زيادي را براي راه اندازي آن انجام دادند ، ولي موفق نشدند و در آن شرايط سخت ، سايت غير قابل استفاده شد.
شهيد ستاري که از موضوع مطلع شد، بلافاصله خود را به محل سايت رساند و از ما سؤال کرد: حداکثر چه مدت مي‌توانيد اتاق کنترل موشک را به صورت فعال نگه داريد؟
با توجه به حرارت زيادي که دستگاه‌ها توليد مي‌کردند، گفتيم : حداکثر 5 تا 6 دقيقه، بيش از اين ممکن است دستگاه‌ها بسوزند.
شهيد ستاري ، مقداري فکر کردند و سپس به طرف آنتن رادار رفتند . روي اين دستگاه ، «اسکوپ» ( صفحه نشان دهنده رادار ) قرار دارد که متخصص تعمير دستگاه فقط براي تنظيم آنتن رادار از آن استفاده مي‌کند.


سرهنگ ستاري در پشت اين اسکوپ قرار گرفتند . فاصله ايشان تا اتاق کنترل موشک حدود 80 تا 90 متر بود .
ايشان به محض ديدن هواپيما در اسکوپ رادار ، به شخصي که در کنارشان بود اطلاع مي‌دادند . آن شخص نيز به ما علامت مي‌داد و ما بلافاصله سيستم اتاق کنترل را براي چند دقيقه روشن مي‌کرديم و هواپيما را در کنترل گرفته، مورد اصابت موشک قرار مي‌داديم.



با خلاقيت و ابتکاري که شهيد ستاري از خود نشان دادند ، توانستيم به همين طريق تا ساعت 11 و 20 دقيقه صبح ، سه فروند هواپيما را که قصد حمله به لشکرهاي مستقر در منطقه را داشتند ، منهدم سازيم . تعدادي از رزمندگان خودي که سرنگوني هواپيماهاي دشمن را به چشم ديده بودند ، تکبير گويان به داخل سايت آمدند و در حالي که از خوشحالي اشک شوق مي‌ريختند ، بچه‌هاي سايت را در آغوش کشيدند و به آنها تبريک گفتند.
شهيد ستاري به رزمندگان روحيه و قوت قلب مي‌داد و مي‌گفت:
شما از بابت هواپيما‌ها خيالتان راحت باشد! ما حسابشان را مي‌رسيم.»


 


امیرسرلشکر منصور ستاری ۱۵ دی ماه ۱۳۷۳ در سانحه سقوط هواپیما در نزدیکی فرودگاه اصفهان به همراه تعدادی از افسران بلندپایه نیروی هوایی به شهادت رسید. یاد و نام او و دیگر شهیدان دفاع مقدس گرامی باد.


گزارش از «مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی شهید ستاری»
  • گروه خبری : عمومی,زندگی نامه
  • کد خبر : 509
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید