خلق و ابتکار نجاتبخش
ابتکار و نوآوری، کم از خلق ندارد. ویژگی خالق و معبود است که در روح مخلق نیز دمی دارد. اما اندک اند انان که به این ندای درون گوش فرادهند و آتش زیر خاکستر توانستن را شعلهور کنند.
ابتکار و نوآوری، کم از خلق ندارد. ویژگی خالق و معبود است که در روح مخلق نیز دمی دارد. اما اندک اند انان که به این ندای درون گوش فرادهند و آتش زیر خاکستر توانستن را شعلهور کنند.
منصور ستاری معاون عملیاتی پدافند هوایی این رهیافت را به خوبی میشناخت. نیاز و کمبودهای سرسام آور سالهای میانی جنگ او را به این باور رسانده بود یا هرچیز دیگر، زمینه را برای خلق و نوآوری توسط او و همراهانش، که سرد و گرم روزگار جنگ چشیده بودند، فراهم میکرد.
به بیان همراهان، نخستین باور سرهنگ منصور ستاری در جایگاه معاونت پدافند هوایی این بود که باید راه بر استهلاک بیشتر سامانههای پدافند زمین به هوای درگیر در آتش جنگ، به حداقل ممکن کاهش یابد. در نتیجه اعلام هشدارها به صورت خاموش انجام میشد. تا زمانی که هشداری اعلام نمیشد سامانههای پدافندی هم خاموش بودند و همین موضوع، از استهلاک هرچه بیشتر تجهیزات جلوگیری میکرد.
منصور ستاری دو کار مهم را برای پشتیبانی از دید سامانههای پدافندی و کاهش استهلاک انجام داد. نخست دیده بانی بصری درسراسر سواحل خلبج فارس وتعمیم آن به محلهای دیگر موردنیاز و دوم بالابردن اختیارات رادارهای اصلی و مادر منطقه ای برای کنترل دقیق در شلیک موشکهای زمین به هوا (هاگ وراپیر) و تحت کنترل درآوردن توپهای ضدهوایی بود.
شهید ستاری این کار را با ایجاد پستهای فرعی فرماندهی در مناطق مختلف و با حضور نمایندگان سپاه، ژاندارمری، قوای ارتش و پدافندیها انجام داد. این سازماندهی اولیه زمان زیادی نیاز داشت تا هماهنگیهای لازم صورت بگیرد و ردههای مختلف فرماندهی در سلسله مراتب مختلف درگیر درمتاطق عملیاتی جا بیفتند.
سرهنگ ستاری زمینه را برای آموزشهای لازم را فراهم و یاداوری کرد که اینکار باید با محوریت رادار منطقه انجام شود.
رادار بندر امام خمینی (ره) دراستان خوزستان در شهرستان ماهشهر با نصب و راه اندازی رادار موبایل متعلق به جنگ جهانی دوم که از انگلیس خریداری شده بود و بدون استفاده مانده بود، با همت نیروی انسانی فنی پدافند هوایی با تمام سختیها و موانع، نصب شد. حتی برای تهیه سیم بکسل معمولی هم مشکلاتی وجود داشت اما با ابتکارات پرسنل فنی رادار این رادار، فداکارانه و ایثارگرانه آماده شد.
سرهنگ ستاری موفق شده بود درجلوگیری ازاستهلاک بیشتر تجهیزات پدافند هوایی عملا کارایی رادار را بروز رسانی کند و وحدت مدیریت وفرماندهی یکپارچه درسطوح مختلف را ارایه کند. با اعلام خبر ورود هواپیماهای دشمن به مناطق و مهیا بودن شرایط بهتر ازگذشته، به سیستم پدافند وکشور یاری برساند.
امیر سرلشکر منصور ستاری فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، پانزدهم دیماه 1373 نزدیک فرودگاه اصفهان همراه با جمعی از فرماندهان نیروی هوایی به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
گزارش از پایگاه اطلاعرسانی شهید ستاری
پایان پیام/
نظر دهید