تصميم خوب و به‌جا

  • 1399/01/31 - 12:45
  • تعداد بازدید: 2300
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تصميم خوب و به‌جا

شهید ستاري با آگاهي از موقعيت من و هواپيماهاي دشمن به اين نتيجه مي‌رسد با سرعتي که پرواز مي‌کنم، هرگز به هواپيماهاي دشمن نخواهم رسيد و آنها بمب‌هاي خودشان را خواهند زد. پس اقدامی خلاقانه به کار بستند.

تیمسار خلبان اکبر توانگریان که افتخارآفرینی‌های زیادی در طول دفاع مقدس داشته است، خاطره‌ای از امیر سرلشکر شهید منصور ستاری و خلاقتی این فرمانده دارد که خواندنی است:


"در طول جنگ تحميلي هميشه رادار بندر امام و صنايع پتروشيمي ما ، از اهداف مهم و استراتژيک دشمن به حساب مي‌آمد . تقريباً هر چند روز يک بار به اين اهداف حمله هوايي مي‌شد .
يک روز، من خلبان « آلرت » ( آماده ) پايگاه بودم . آژير حمله هوايي کشيده شد، بلافاصله سوار هواپيما شدم و طبق مشخصات جغرافيايي که رادار بندر امام از موقعيت هواپيماهاي دشمن برايم مشخص کرده بود ، به پرواز درآمدم.
در آن زمان ، سرگرد ستاري افسر کنترل شکاري رادار بود. او با توجه به فاصله کمي که هواپيماهاي دشمن با بندر امام داشتند، خطر را احساس کرده بود و مرتب به من مي‌گفت: بجنب ، دارند مي‌آيند!
من کاري از دستم بر نمي‌آمد و فقط در جواب مي‌گفتم: با حداکثر سرعت دارم مي‌آيم.
شهید ستاري با آگاهي از موقعيت من و هواپيماهاي دشمن به اين نتيجه مي‌رسد با سرعتي که پرواز مي‌کنم، هرگز به هواپيماهاي دشمن نخواهم رسيد و آنها بمب‌هاي خودشان را خواهند زد. پس اقدامی خلاقانه به کار بستند.


به زبان انگليسي در « چانال گارد » ( کانالي که تمام گيرنده‌هاي موجود در هوا و زمين مي‌توانند آن صدا را بگيرند ) گفت : خوب داري مي‌آيي ، الان ده مايل با ميگ 23 دشمن فاصله داري، قبل از اينکه به هدف برسند تو آنها را خواهي زد.
من در لحظه اول با شنيدن صداي جناب ستاري شک کردم ، چون ما در مأموريتها مجاز نبوديم به زبان انگليسي صحبت کنيم . ضمناً من با هواپيماهاي دشمن بيش از 30 مايل فاصله داشتم . حس کردم او مي‌خواهد هواپيماهاي دشمن به نحوي صداي او را بشنوند و آنها را منحرف کند.
در جوابش به انگليسي گفتم : بله ، هواپيماهاي دشمن را دارم . اولين هواپيما را روي رادار گرفته‌ام . فاصله‌ام 9 مايل است و دارم به آنها مي‌رسم .
هواپيماهاي دشمن که صداي من و جناب ستاري را گرفته بودند بلافاصله دور زدند و برگشتند.


من به دنبالشان بودم و تا نزديک مرز آنها را دنبال کردم . آن روز با شگرد خوب و بجايي که نشأت گرفته از هوش و ذکاوت شهيد ستاري بود باعث شد هيچ آسيبي به منطقه نرسد."


امیرسرلشکر منصور ستاری ۱۵ دی ماه ۱۳۷۳ در سانحه سقوط هواپیما در نزدیکی فرودگاه اصفهان به همراه تعدادی از افسران بلندپایه نیروی هوایی به شهادت رسید.




پایان پیام/


«گزارش از پایگاه اطلاع‌رسانی شهید ستاری»


 

  • گروه خبری : عمومی,زندگی نامه,همسنگران شهید
  • کد خبر : 507
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید