تأییدی بر باورهای «منصور» با ساخت «کاشف 99»
امروز و با رونمایی از یک سامانه پدافندی بومی، بار دیگر بر باورهای فرمانده فقید نیروی هوایی تأییدی دوباره گرفت. در دورانی که باور به توانستن و ساخت داخل، رویایی دست نیافتنی بود، شهید منصور ستاری معتقد بود خودکفایی دستیافتنی است
امروز و با رونمایی از یک سامانه پدافندی بومی، بار دیگر بر باورهای فرمانده فقید نیروی هوایی تأییدی دوباره گرفت. در دورانی که باور به توانستن و ساخت داخل، رویایی دست نیافتنی بود، شهید منصور ستاری معتقد بود خودکفایی دستیافتنی است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شهید ستاری، صبح امروز از رادار کاشفــ۹۹ پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران رونمایی شد. فارغ از ویژگیهای منحصر بهفرد و قابلیتهای جدید این سامانه راداری، اندیشهای را که در پس یاخت چنین تجهیزی نهفته، حائز اهمیت است.
سالهای پس از انقلاب اسلامی و سالهای نخست دفاع مقدس، در هم ریختگی و زحماتی که خروج مستشارهای نظامی آمریکایی که تمامی بخشهای دفاعی کشور را در دست گرفته بودند شرایط را دشوارتر ساخته بود. باور به راهبری و اداره این شرایط در باور بسیاری ناممکن بود.
منصور ستاری، افسر خلاقو جوان پدافند هوایی که دانشآموخته آمریکا بود این شرایط را از نزدیک لمس و مشاهده میکرد. باور او بر این بود که نباید دست روی دست گذاشت و ناچاریم که به جلو برویم. جنگ به میانه رسیده بود و حالا سرگرد ستاری که هنوز خیلی از روزهای جوانی فاصله نگرفته بود، فرصت تازهای برای ادامه طرحهای خلاقانه و نوآورانهاش یافته بود.
از تغییر و اصلاح در سامانههای پدافندی تا ایجاد تحول در ساختار تعمیر اساسی و ساخت قطعات حساس هواپیما، کارهایی بودند که ابتدا بیشتر به رویا میمانست اما با پیگیریهای منصور ستاری به سرانجام رسیدند یا سرآغازی شدند بر طرحهای نوآورانه در آینده.
این الگو که با پروژههایی چون اوج 110، ساخت هواپیمای آموزشی و خودروی داخلی در نیروی هوایی آغاز شدند در سالهای بعد و اگرچه منصور در کنار یاران شهیدش نظارهگر بود، تولیدات تحول آفرین و خارقالعادهای چون ساخت جنگنده کوثر را پدید آورد
اکنون تجلی این اندیشه را بار دیگر و در محصولی نوآورانه که در داخل تولید شده است میتوان یافت. کاشفــ99 راداری سهبعدی و آرایه فازی و متحرک است که بهمنظور کشف ریزپرندهها در مرکز تحقیقات فناوریهای نوین نیروی پدافند هوایی ارتش طراحی و ساخته شده است. این رادار با برد 12 کیلومتر از قابلیت کشف همزمان 300 هدف برخوردار است.
پایان پیام/
نظر دهید