ایران در تولید جنگندهها به خودکفایی رسیده است
نشنال اینترست در گزارشی از خودکفایی ایران در تولید جنگندههای نظامی گفت.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شهید ستاری، تولید جنگندههای ساخت داخل توسط نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران که از سالهای دفاع مقدس آغاز شد، موضوعی است که مورد توجه جهان قرار گرفته است.
حالا مجله «نشنال اینترست» در تازه ترین گزارش خود به گامهای ایران در این مسیر پرداخته و از توانمندی ایران در ساخت جنگنده گفته است.
«هواپیمای پرستو اولین جت آموزشی ساخته شده در نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران»
*بیشتر بخوانید:
# از پرواز درنا تا یاسین
# جت اموزشی یاسین رونمایی شد
# پرستویی که با توانمندی ایرانی بال و پر گرفت
این نشریه در مقاله خود بیان میکند: «یکی از این پیشرفتها جنگنده «صاعقه» ایران است که گفته میشود از «هورنت» آمریکا نیز قدرت بیشتری دارد، اما مشخصات عملکرد و جزئیات فنی این هواپیماها یا مبهم یا ناشناخته مانده است.
در این هواپیما از بدنه هواپیمای اف- ۵ استفاده شدهاست. تفاوت ظاهری این هواپیما با اف-۵ وجود دو سکان عمودی V شکل است که برای ایجاد توانایی لازم به منظور مانورپذیری بهتر جنگنده صورت گرفتهاست. هواپیمای جنگنده صاعقه، احتمالاً بزرگتر از هواپیماهای اف-۵ است.اما از همان موتورها و الکترونیک پروازی هواپیمای F-۵ بهره میبرد.»
نشنال اینترست در این مقاله از محدودیتهای قطعه و تجهیزات پس از سقوط رژیم شاه و پیروزی انقلاب در ایران میگوید و در ادامه بیان میکند: نیروی هوایی ایران اجزای جدید را بدست آورد و هواپیماهای قدیمی تر از قطعات یدکی بازسازی کرد. امروز تخمین زده می شود که هنوز 30 تا پنجاه فروند F-5 عملیاتی در موجودی نیروی هوایی ایران وجود دارد.
«شهید منصور ستاری و همراهان در کنار «درنا» اولنی هواپیمای کامپوزیتی نیروی هوایی»
این هواپیما جدیدترین مدل جنگنده اف-۵ به حساب میآید. اف-۵ یک جنگنده آمریکایی است وجود سکانهای شبیه به اف- ۱۸ باعث شده است تا در برخی گزارشهای ایرانی این هواپیما دارای قابلیتهای مشابه با اف-۱۸ معرفی شود. صاعقه را میتوان به عنوان یک جت حمله به زمین نام برد.
تولید این جنگنده راهی برای ایران در زمینه تولید جنگندههای دیگر در آینده است. ایران از تجربه صاعقه میتواند برای تولید نمونههای دیگر جنگنده استفاده کند. «شفق» یکی از این نمونههاست که که طراحی شده است و تولید آن به زودی عملیاتی میشود. این موضوع نشان می دهد که روند تولید جنگندههای ایرانی قدمتی طولانی دارد و در طول سالها برای رسیدن به خودکفایی در این صنعت تلاش کرده است. با این پیشرفتها می فهمیم ایران در تولید جنگندهها به خودکفایی رسیده است.»
این گزارش در حالی از سوی «نشنال اینترست» منتشر شد که چند روز پیش جت پیشرفته آموزشی و تمام ایرانی یاسین صبح امروز با حضور امیر سرتیپ «امیر حاتمی» وزیر دفاع، امیر سرتیپ خلبان «عزیز نصیرزاده» فرمانده نیروی هوایی ارتش و «سورنا ستاری» معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در پایگاه شهید نوژه همدان رونمایی شد.
این هواپیمای آموزشی مادون صوت، پس از گذراندن مراحل تست نهایی، صبح امروز با دستور فرمانده نیروی هوایی ارتش، نخستین پرواز رسمی خود را بر فراز پایگاه شهید نوژه اجرا کرد.
این جت آموزشی به دست توانمند متخصصان وزارت دفاع و همکاری نیروی هوایی ارتش طراحی و ساخته شده است.
جت آموزش پیشرفته تمام ایرانی |«یاسین» دارای 12 متر طول، چهار مترارتفاع و پنج و نیم تن وزن بدون بار در شرایط برخاست عملیاتی است و می تواند تا سقف 12 کیلومتر به پرواز درآید.
پایان پیام/
نظر دهید