استقبال فرمانده از نوآوری پدافندی جوان(بخش نخست)
کارکنان میهن پرست پدافند ارتش با کمترین تجهیزات در دوران دفاع مقدس چه حماسه هایی که نیافریدند. کارکنان پدافند از اولین روز جنگ تا سالها بعد از جنگ همواره حضوری مستمر و موثر داشتند و از شهرها و تاسیسات حیاتی این آب و خاک دفاع کردند.
هیچوقت نه دوربینی و نه خبرنگاری بود که این جانفشانی و ایثار را ثبت کند وکنه خودشان میخواستند که کارشان را در بوق و کرنا کنند. مظلومانه خدمت کردند ، مظلومانه شهید وجانباز شدند وهیچوقت نامی از آنها که حافظ تمام آسمان ایران بودند برده نشد. آنها کسانی بودند که با کمترین و قدیمی ترین جنگ افزارها به جنگ پیشرفته ترین هواپیماهای دشمن رفتند و با شجاعت و خلاقیت و ابتکار توانستند جلوی حملات وحشیانه آنان را بگیرند.
در زمان جنگ شهرها که دشمن به میگ ۲۵مجهز بود، چند شب متوالی تهران را مورد بمباران قرار داد و چون تجهیزاتی جهت مقابله با این هواپیما نداشتیم خلبانهای عراقی با خیالی آسوده در ارتفاع هفتاد هزار پایی وارد ایران میشدند خود را به تهران میرساندند و با کاهش ارتفاع در پنجاه هزار پایی اقدام به بمباران کور میکردند و هر شب نقطهای از تهران را هدف میگرفتند و آسودهخیال با علم بر اینکه پدافند ایران هیچگونه تجهیزاتی ندارد که در آن ارتفاع به آنها آسیب برساند به پایگاه خود برمیگشتند.
پس از چند شب بمباران، فرماندهان پدافند در سایت سوباشی همدان جمع شدند تا راهکاری برای مقابله با این حملات پیدا کنند. پس از تبادل نظر تصمیم گرفته شد که یک فروند اف ۱۴ مجهز به موشک فینیکس برای مقابله با آنها از اصفهان پرواز کند و یک هواپیمای سوخترسان نیز جهت سوخت رسانی به اف ۱۴ درمنطقه دماوند که از دید رادارهای عراقی خارج بود پرواز کند تا در زمان رسیدن هواپیماهای عراقی آنها را غافلگیر و منهدم کنند.
این ماموریت را خود شهید عباس بابایی که سمت معاومت عملیات نهاجا را داشتند به عهده گرفتند ومدت هشت ساعت پرواز ممتد با چند بار سوختگیری هوایی انجام دادند.
اما اطلاعات عملیات عراقیها به کمک آواکسهای آمریکا از موضوع کاملا مطلع شده بود و تا زمانی که اف۱۴ بالا بود نیامدند. پس از هشت ساعت پرواز شهید بابایی اعلام کرد که دیگر قادر به ادامه پرواز نیست و به اصفهان برمیگردد.
به محض رسیدن به اصفهان و نشستن تامکت، سایت شنود نخجیر اعلام کرد که دو فروند میگ ۲۵ به منظور بمباران تهران از پایگاه خود پرواز کردند و بعد از چند دقیقه بلیپ (نمایش هواپیما در صفحه رادار به صورت نقطه) دو فروند هواپیما از روی مرز آبدانان در روی صفحه رادار نمایان شد و باز همانند شبهای قبل در ارتفاع هفتاد هزار پایی خود را به تهران رساندند، شهر را بمباران کردند و صحیح و سالم برگشتند.
در این زمان که تمام فرماندهان پدافند ناراحت و غم زده از اینکه تجهیزاتی برای مقابله با این تهاجم نداشند مشغول تبادل نظر و طراحی عملیاتی تازه بودند که ستوانی جوان که افسر متخصص پدافند زمین به هوا بود فکر و طرحی جهت مقابله بیان شد.
او طرح خود را با شهید فرهاد دستنبو که از متخصصین کار کشته و ماهر رادار بود در میان گذاشت و ایشان هم از طرح داده شده استقبال کردند بلافاصله با مشورت دیگر فرماندهان شبانه با سرهنگ منصور ستاری درمیان گذاشتند. شهید ستاری طرح را تایید کردند و فرمودند طرح خوبی است و انجام آن ضرری ندارد؛ بر همین اساس دستور اجرای طرح را به مسئولین منطقه ابلاغ کردند. اما آن ستوان جوان که بود و طرح او که بعد از اجرای آن از طرف شهید ستاری ناجی تهران نامیده شد چه بود که باعث شد میگهای ۲۵ دیگر به تهران حمله نکنند؟!
ادامه دارد...
گزارش از پایگاه اطلاعرسانی شهید ستاری
نظر دهید