با حضور فرمانده نیروی هوایی ارتش
«اوج110» کلید خورد
پروژه سینمایی اوج 110 با حضور امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده آغاز شد و فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از روند فیلمبرداری این پروژه سینمایی دیدن کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شهید ستاری، فیلمبرداری فیلم سینمایی «اوج ۱۱۰» به کارگردانی سیاوش سرمدی و تهیه کنندگی جلیل شعبانی صبح امروز با حضور امیر سرتیپ عزیز نصیرزاده فرمانده نیروی هوایی ارتش، امیر شاهین تقیخانی معاون فرهنگی کل ارتش، پرویز کرمی مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، احسان محمد حسنی مدیر عامل سازمان هنری رسانهای اوج و جمعی از فرماندهان و امرای نیروی هوایی ارتش در پایگاه هوایی شهید لشگری آغاز شده است.
امیر سرتیپ خلبان «عزیز نصیرزاده» فرمانده نیروی هوایی ارتش با تشکر از سازندگان این فیلم اظهار داشت: ساخت این فیلم بسیار مهم و ارزشمند است، زیرا شهید ستاری زیر ساختهایی ایجاد کرد که هنوز ما درحال استفاده از آنها هستیم. شهید ستاری بر روی جوانان سرمایهگذاری کرد و بسیاری از دانشجویانی که شهید ستاری آموزش داد امروز در زمره فرماندهان هستند.
آغاز پژوهش از 3 سال پیش
«سیاوش سرمدی» کارگردان فیلم نیز با اشاره به اینکه حدود سه سال برای نگارش فلیمنامه این فیلم و بعد ساخت آن کار مطالعاتی و پژوهشی کرده است گفت: کار این فیلم ابتدا با پیشنهاد پرویز کرمی برای یک کار مستند شروع شد؛ اما اکنون خوشحالم که درباره شهید ستاری یک فیلم سینمایی میسازیم؛ زیرا شهید ستاری خدمات زیادی به کشور و نظام کرد. او کسی بود که در خودکفایی نیرویی هوایی ارتش تلاش زیادی کرد و ما سعی کردیم که در فیلم اوج ۱۱۰ به بخشی از این تلاشها بپردازیم.
سرمدی همچنین در خصوص فیلم «اوج۱۱۰» افزود: امیدوارم با همکاریهای ارتش بتوانم این فیلم را به جشنواره فیلم فجر امسال برسانم.
حال و هوای نزدیک به زمانه کنونی
مهدی مطهر مجری طرح و تهیهکننده اوج 110 درباره انتخاب امیر سرلشکر شهید منصور ستاری برای ساخت فیلم گفت: ۳ سال پیش طرح اولیه ساخت این اثر مطرح شد. داستان زندگی بیشتر فرماندهان نظامی به نمایش درآمده، اما شهید ستاری جا مانده این قافله است. معمولا شخصیت هایی که در جنگ شهید شده اند، برای نمایش زندگی آنها اهتمام ویژه ای وجود دارد، همه شهدای جنگ بزرگوارند و قابل احترام، اما در این میان به برخی افرادی که دستاوردهای بیشتری داشته اند کمتر پرداخته شده است. شهید ستاری یک نمونه از آنها است.
مجری طرح فیلم سینمایی اوج 110 درباره جزییات فنی و عوامل این اثر توضیح داد: ترکیب تیم توأمان جوان و باتجربه است. آقای علیرضا داود نژاد به عنوان مشاور کارگردان ما را همراهی می کنند. کیومرث مرادی که دانش آموخته این عرصه و از وزنه های حوزه تئاتر و دانشگاه است، کار بازیگردانی و انتخاب بازیگر را عهدهدار شد.
وی درباره بازیگر نقش شهید ستاری گفت: با توجه به اینکه قصد کلاسیک و بزرگ نشان دادن فضا را نداشتیم به سراغ فردی برای این نقش رفتیم که کمتر دیده شده باشد و قدرت پیش بینی را از مخاطب گرفتیم. بعد از نمایش فیلم در جشنواره تعدادی از بازیگران فیلم دیده و مطرح می شوند.
مطهر همچنین از همکاریها و مشاورههای مدیرمسوول سایت شهید ستاری قدردانی کرد و گفت: از مدیرمسوول سایت شهید ستاری که در پیشنهاد طرح و نویسندگی، پژوهش های فیلم نامه، ایدهپردازیها و تمامی مراحل تولید و گفتگوها نقش موثری داشتند و با ما همراه بودند و حمایت کردند تشکر کنم.
پرداختن به زندگی فرماندهای که مبتکر بود
مطهر با بیان اینکه شهید ستاری در مقاطع مختلف زندگی، جنگ و غیر جنگ مدیریت مبتکرانه درستی را انجام دادند که نتیجه آن پیشرفت را برای کشور همراه داشت ادامه داد: وقتی در فضای نیروی هوایی قرار می گیرید همه با حسرت از نبود شهید ستاری صحبت میکنند پس باعث تعجب است که چرا فعالیت و اثری از او ساخته نشده است. پس به دلیل پرداخت کمتر به این شهید آن را انتخاب کردیم تا آشنایی با او تنها محدود به نام یک اتوبان در تهران و خاطرات کتاب ها نباشد و فعالیت ها و اقدامات بزرگی را که انجام داده است همه تماشا کنند.
وی با اشاره به استفاده و بررسی خاطرات و صحبت های تمام افرادی که با شهید ستاری همراه بودند افزود: حتی از خاطرات همرزمان افرادی که دیگر در بینما نیستند مانند مرحوم هاشمی رفسنجانی هم بهره بردیم و نکته مهم این بود که تصویری که همه این افراد از شهید ستاری داشتند، کاملا واقعی بود. تصویری از تلاش، جدیت، مهربانی و حتی عصبانیت شهید یا حتی تصویری از زمانی که کار میکردند و لباسشان روغنی می شد. تصاویری که بیان کننده ذهنیت شهید بود از اینکه ما میتوانیم و ما قادر به تغییر وضعیت موجود هستیم.
کاری بزرگ اما شدنی
تهیه کننده اوج 110 درباره چگونگی همکاری با نهادها و دستگاههای اثرگذار در این پروژه گفت: شهید ستاری کاری بسیار بزرگ برای کشور انجام داد که اراده جمعی لازمه آن بود، پس نمایش آن نیز نیاز به همراهی همه داشت. از همان تایید اولیه برای فیلم نامه کار سخت آغاز شد. همچنین این موضوع که ارتش با ساخت فیلمی همراهی کند کمتر دیده شده است و همواره با نوعی احتیاط با این موضوع برخورد کرده اند.
مطهر همچنین درباره بازتاب شخصیت فرمانده شهید نیروی هوایی در این اثر، از تأکید گروه دستاندکار برای فاصله گرفتن از کلیشهها گفت و افزود: در این اثر قرار نیست اول اطلاعاتی از جنگنده و شهید داده شود و بعد وارد فیلم شویم.اوج 110 قهرمانی دارد که به کمک سربازها، مهندس ها و تمامی بخش های نیرو، قیامی برپا و تحول آفرینی میکند.
وی افزود: می خواهیم نشان دهیم که اگر چند ستاری داشته باشیم با همین افراد اطرافشان می توانند صنعت را به سوی پیشرفت حرکت دهند. تلاش کردیم با پرداختن به یک برهه از زندگی فردی که خلاقیت، تلاش و خستگی ناپذیری سرلوحه کارهایش بود، دیگر اقشار جامعه را به اندیشیدن و ضرورت حرکتی دوباره توجه بدهیم.
این فیلم سینمایی قرار است با کارگردانی سیاوش سرمدی، مجری طرح: مهدی مطهر،مشاور پروژه: پرویز کرمی، طراح صحنه: بابک کریمی، بازیگردانی و انتخاب بازیگر: کیومرث مرادی، تدوین: بهرام دهقان، صدابردار: بهمن اردلان، تصویربردار: مجید گرجیان، مدیرتولید: وحید معدنی، موسیقی: علیرضا کهن دیری، مشاور کارگردان: علیرضا داوودنژاد تولید شود.
در خلاصه داستان این فیلم سینمایی آمده است: «سالهای پایانی جنگ است؛ ایران درگیر کمبود تسلیحات نظامی است؛ سرتیپ ستاری بر یک پروژه مهم کار میکند...»
سیاوش سرمدی که پیش از این مستندهای «ادواردو»، «امام موسی صدر»، «چمران به روایت دختر جبل عامل»، «۸۰ سال مقاومت»، «داوطلب مرگ» را روی پرده نقرهای برده است، ساخت اولین فیلم سینمایی داستانی خود را تجربه میکند.
امیرسرلشگر منصور ستاری در 15 دی ۱۳۷۳ در سانحه سقوط هواپیما در نزدیکی فرودگاه اصفهان به همراه تعدادی از افسران بلندپایه نیروی هوایی و همرزمان اش به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
پایان پیام/
نظر دهید