هیچ راهی جز ماندن نداریم

  • 1400/05/24 - 19:02
  • تعداد بازدید: 2255
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

هیچ راهی جز ماندن نداریم

از روحیات فرماندهان جنگ همین بس که با مدیریت جهادی خود تلاش می کردند تا کمترین آسیب به نیروها برسد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهید ستاری، همه همرزمان شهید سرلشگر منصور ستاری فرمانده نیروی هوایی ارتش و پدافند هوایی معتقدند که ایشان در تمام روزهای سخت و طاقت فرسای جنگ، با مدیریت درست و بجای خود توانسته است جان بسیاری از نیروهای خود را نجات دهد.

در خاطره ای نقل شده از ستوان یکم محمد مصطفوی فره از همرزمان شهید ستاری آمده است:

«عملیات والفجر ۸ در اسفند سال ۱۳۶۴ آغاز شده بود و من در سایت موشکی کوثر ۳ انجام وظیفه می کردم. در همان روز اول عملیات، سایت موشکی، توسط هواپیماهای شناسایی دشمن عکس برداری شد و از روز بعد به طور مرتب زیر بمباران هوایی دشمن قرار گرفت.

ما آنچه در توان داشتیم برای دفاع از سایت به کار بستیم. به طوری که هر روز چند فروند از هواپیماهای مهاجم را توسط موشک هاگ سرنگون می کردیم. دشمن که سعی داشت از طریق بمبارانهای هوایی جلو نفوذ رزمندگان را بگیرد وقتی دید، سایت موشکی، مانع عملیات هوایی آنهاست، در صدد برآمد به هر نحوی ابتدا سایت را خاموش کند تا هواپیماهایش بتوانند به راحتی منطقه نفوذ رزمندگان را زیر بمباران قرار دهند. چند روز بر اثر بارندگی شدید، از حجم حملات هوایی دشمن کاسته شد، ولی به محض بند آمدن باران، دوباره شدت گرفت.

بمبارانهای مداوم روحیه بچه ها را تضعیف کرده بود، به طوری که مرتب از سرهنگ ستاری می خواستند، آنها را جابه جا کنند. شهید ستاری تنها کاری که می کرد دادن روحیه و امیدواری به بچه ها بود. ایشان از طریق بی سیم داخلی سایت مرتب بچه ها را تشویق می کردند و از پایداری مسلمانان در جنگهای صدر اسلام برای آنان می گفتند.

وی همه بچه ها را با لفظ «فرزندانم» مورد خطاب قرار می داد و می گفت: - اندکی مقاومت کنید. ان شاالله در اسرع وقت شما را جابه‌جا خواهیم کرد.

در آن شرایط سخت، شهید ستاری از من خواستند که گوشی بی سیم را بگیرم و با ایشان به طور خصوصی صحبت کنم.

وقتی گوشی را برداشتم از بی سیم به صورت رمزی به من گفتند: - پلهای ارتباطی برای انتقال سایت از بین رفته، در شرایط فعلی هیچ راهی نداریم جز اینکه بمانید و مقاومت کنید. اگر بخواهیم سایت را جابه‌جا کنیم، حداقل سه روز طول می کشد و در این مدت منطقه بدون دفاع هوایی می ماند. من نمی توانم برای نجات چند نفر، چندین هزار رزمنده را بی دفاع بگذارم. فعلاً روحیه بچه ها را تقویت کنید تا ببینیم چه می شود کرد.

به هر حال پرسنل جان بر کف پدافند با دادن چند شهید و مجروح در نگهداری آن سایت مقاومت کردند و تا استقرار کامل رزمندگان در «فاو» از حریم هوایی منطقه دفاع کردند.»

امیرسرلشگر منصور ستاری در 15 دی ۱۳۷۳ در سانحه سقوط هواپیما در نزدیکی فرودگاه اصفهان به همراه تعدادی از افسران بلندپایه نیروی هوایی و همرزمان اش به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

پایان پیام/

 
  • گروه خبری : عمومی,برگزیده ها,اسلایدر,زندگی نامه
  • کد خبر : 542
کلمات کلیدی
مدیر محتوا
خبرنگار

مدیر محتوا

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید