فرمانده مبرز

  • 1399/02/13 - 15:36
  • تعداد بازدید: 3314
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

فرمانده مبرز

یشکسوت نیروی هوایی ارتش جمهوری‌ اسلامی ایران، شهید منصور ستاری را فرمانده‌ای مبرز شناخته و مهم‌ترین ویژگی او را که دانش و خلاقیت این فرمانده می‌داند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شهید ستاری، سرهنگ حسین فاجانی از همافران پیشکسوت نیروی هوایی ارتش که کار خود را از کمک مهندسی شروع کرده و به مهندسی مخابرات رسیده است، گفتنی‌های جذابی از دوست و فرمانده‌اش امیر سرلشکر شهید منصور ستاری دارد.


 


فاجانی که که در دوران جنگ تحمیلی فرماندهی گردان تاکتیکی مرتبط با مخابرات معروف به ارتباط الکترونیک را بر عهده داشت، از کسانی بود که به واسطه فعالیتش، شهید ستاری را به خوبی می شناخت و  در عملیات گوناگونی چون والفجر 8، کربلای 4 و کربلای 5، کربلای 1، آزادسازی مهران، غرب و شمال غرب همراه شهید ستاری بود.


 


رعد و فرمانده 


او که در راه‌اندازی قرارگاه رعد پدافند هوایی، در کنار شهید منصور ستاری و شهید بابایی حضور داشته است، درباره این قرارگاه بیان می‌کند: در آن زمان پایگاه امیدیه آماده بود اما تجهیز نشده بود. ما پایگاه را با وسایل تاکتیکی تجهیز کردیم و همین موضوع باعث شد که قرارگاه رعد ایجاد شود.


به گفته این پیشکسوت ارتباط الکترونیک نهاجا، «رعد» در دل امیدیه شکل گرفت. این قرارگاه از چند بخش تشکیل شده بود. بخش عملیات پروازی توسط شهید بابایی، عملیات پدافندی به عهده شهید ستاری بود. همچنین عملیات زمین به هوا به ریاست امیر سرتیپ غلامی، مهندسی رزمی به فرماندهی سرهنگ قشقایی و پشتیبانی قرارگاه توسط سرهنگ شیبانی اداره می شد.


فاجانی درباره کاری که قرارگاه رعد به سرانجام رساند می‌گوید: این قرارگاه یک نیروی هوایی در مقیاس کوچک برای اداره جنگ بدل شد. قرارگاهی که کاملا مجهز بود و تمامی بخش‌های دفاع هوایی را در دل خود داشت. ارتباطی که بین بچه ها به وجود آمده بود به قدری مستحکم و درست بود که هنوز پس از گذشت سال‌ها، این صمیمیت و ارتباط به همان کیفیت ادامه دارد.


همسنگر شهید ستاری درباره نحوه فرماندهی او بیان می‌کند: گذشته از اینکه ایشان فرمانده نیروی هوایی بودند و ماه کارکنان ایشان به حساب می آمدیم، اما این سلسه مراتب چندان تاثیری در روابط ما نداشت و بیشتر رفاقت بود که در این روابط خودنمایی می کرد.


فرمانده‌ای مبرز


این پیشکسوت نیروی هوایی ارتش جمهوری‌ اسلامی ایران، شهید منصور ستاری را فرمانده‌ای مبرز شناخته و درباره مهم‌ترین ویژگی‌های این فرمانده یعنی دانش و خلاقیت بیان می‌کند: تیمسار ستاری فرمانده باسوادی بود. ایشان در طراحی جنگ به خصوص جنگ های هوایی، طراح بسیار قابلی بود. طراحی عملیات والفجر 8 با حاج منصور بود.


 


فاجانی معتقد است خدای ایران امیر سرلشکر شهید ستاری که در یک برهه از زمان، بر سر راهمان قرار داد که تا پایه‌گذار برخی اتفاقات خوب در نیروی هوایی شود.


او، بارزترین این تحول‌آفرینی‌ را در عملیات ماندگار والفجر 8 می‌داند و عنوان می‌کند: این عملیات در حالی تحول آفرین شد که بسیاری از مفسران نظامی می‌گفتند کار نیروی هوایی ارتش ایران تمام شده و از بین رفته است. اما ما در این برهه کاری کردیم کارستان. والفجر 8 حدود 45 روز طول کشید و بیش از 64 هواپیما را منهدم کردیم.


 امیرسرلشکر منصور ستاری ۱۵ دی ماه ۱۳۷۳ در سانحه سقوط هواپیما در نزدیکی فرودگاه اصفهان به همراه تعدادی از افسران بلندپایه نیروی هوایی به شهادت رسید.


پایان پیام/


 


 

  • گروه خبری : عمومی,زندگی نامه,همسنگران شهید
  • کد خبر : 192
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید