دفاع تمامقد
مسئولان ، وقتي نبوغ و استعداد شهيد ستاري را دريافتند ، از آن پس ، تنها کساني که از طرف نيروي هوايي در کميسيون شرکت ميکردند و نظر ميدادند و نقش اين نيرو را در جلوگيري از تجاوز نظامي عراق مطرح ميساختند ، همين دو نفر بودند: شهید ستاری و شهید بابایی.
سرهنگ حمیدرضا اردستانی از همسنگران شهید منصور ستاری در دوران دفاع مقدس است. این پیشکسوت نهاجا، با بیان خاطرهای از نبوغ و خلاقیت شهید منصور ستاری میگوید:
جنگ، شدت گرفته بود و عراق، پالایشگاههای ایران را هر روز مورد تجاوز هوایی خود قرار میداد. بمباران پی در پی پالایشگاهها ، خسارت زیادی را بر تأسیسات ایران تحمیل میکرد و اوضاع را به شدت بحرانی کرده بود .
در چنین اوضاعی ، مسئولان کشور تصمیم گرفتند ، نظارت بر امور جنگ ، بویژه امور مربوط به پدافند را خود بر عهده گیرند و سیستم پدافندی را برای مقابله با بمبارانهای عراق تقویت کنند .
پی از این تصمیم ، کمیسیون دفاع مجلس شورای اسلامی که ناظر اصلی و هدایت کننده جنگ بود ، چند روز یک بار با حضور فرماندهان و نمایندگان نیروهای مسلح جلسهای را تشکیل میداد و مسائل جنگ را بررسی میکرد . حدود پانزده نفر از فرماندهان ارشد نیروی هوایی نیز در این کمیسیون شرکت میکردند و راه کارهای مختلف مربوط به دفاع و حملات هوایی را در آن ارائه میدادند .
شهید ، سرلشکر بابایی که در آن موقع فرمانده عملیات بود ، نیز در این کمیسیونها شرکت میکرد . وی ، شهید ستاری را که در آن زمان سرگرد بود ، از طرف پدافند هوایی به این کمیسیونها معرفی کرد . شهید ستاری خیلی زود با ارائه راهکارها و نظریات مستدل و قوی در ارتباط با امور دفاعی و پدافندی ، تواناییهای خود را بروز داد .
مسئولان ، وقتی نبوغ و استعداد شهید ستاری را دریافتند ، از آن پس ، تنها کسانی که از طرف نیروی هوایی در کمیسیون شرکت میکردند و نظر میدادند و نقش این نیرو را در جلوگیری از تجاوز نظامی عراق مطرح میساختند ، همین دو نفر بودند . شهید ستاری در امور پدافندی و شهید بابایی در امور پروازی . در بعضی مواقع ، سرهنگ صدیق ، فرمانده وقت نیروی هوایی نیز با آن دو در کمیسیونهای دفاع حضور داشتند."
امیرسرلشکر منصور ستاری ۱۵ دی ماه ۱۳۷۳ در سانحه سقوط هواپیما در نزدیکی فرودگاه اصفهان به همراه تعدادی از افسران بلندپایه نیروی هوایی به شهادت رسید.
نظر دهید