این هواپیما باید امروز پرواز کند
پرواز پرندههایی که به دست متخصصان داخلی تعمیر و آماده شدند یکی از تجربههای ارزشمند در عرصه توانمندی نیروی هوائیی بود؛ کار مهمی که مرد آسمانها بر روی آن تأکید ویژهای داشت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهید ستاری، ماجرای تلاشهای شبانهروزی شهید منصور ستاری فرمانده نیروی هوایی ارتش و راهبری نیروی هوایی برای گام گذاردن در مسیر توانمندی و صرف فعل توانستن، از زبان کسی که خودش در کنار این شهید بزرگوار پروژههای متعددی را به سرانجام رسانده است میتواند بسیار شنیدنی باشد.
مرحوم مهندس سیدمرتضی ثنایی، از کسانی که فرصت همراهی شهید ستاری در پروژههای سازنده مختلفی در نیروی هوائی همچون اوج را داشته است، در خاطرهای خواندنی یکی از تجربههای موفقیت آمیز تعمیر و نگهداری در کنار فرمانده فقید نیروی هوایی بازگو میکند:
« ماہ مبارک رمضان فرا رسیده بود و هنوز نتوانسته بودیم، تعمیر و بازسازی یکی از هواپیماهای آسیب دیده در جنگ را که برای اولین بار از دو سال پیش شروع کرده بودیم، به پایان برسانیم. در یکی از روزهای همین ماه بود که تقریباً مراحل پایانی بازسازی هواپیما را انجام میدادیم تیمسار ستاری نیز از ساعت 9 صبح به محل کار آمده و در کنار باند ایستاده بودند. ایشان منتظر بودند تا مرحله نهایی کا به اتمام برسد و در همان روز پرواز آزمایشی انجام بگیرد.
طبق برنامه ریزی های قبلی، اتمام کار، دستکم سه روز دیگر نیز قرصت می خواست. از این رو نزد تیمسار رفتم و گفتم:
- تیمسار هوا گرم است و شما هم با زبان روزه اینجا ایستادهاید؛ تشریف ببرید. کارها که انجام شد به اطلاع شما می رسانیم تا برای پرواز حضور داشته باشید.
تیمسار گفتند این هواپیما باید امروز پرواز کند!
من گفتم: قربان یک سری کارهای دیگر هست که هنوز انجام نشده. وسایلی را هم نیاز داریم که باید تهیه کنیم.
ایشان پس از شنیدن همه حرفهای من، گفتند: همین الان انجام دهید.
من که در مقابل اصرار و پافشاری تیمسار، حرفی برای گفتن نداشتم. تنها به گفتن چشم بسنده کردم و به داخل آشیانه برگشتم. نزدیک به یک ساعت روی هواپیما کار کردیم۔پیش خودم خودم فکر میکردم که تیمسار برای بازدید به قسمتهای دیگر رفتهاند، تا اینکه یکی از همکارانم به داخل آشیانه آمد و با تعجب گفت: - تیمسار همان جا ایستادهاند!
من که تا حدودی با روحیه تیمسار آشنا بودم، به همکارانم گفتم: تیمسار تا هر ساعتی که باشد در کنار باند منتظر می ماند و تا پرواز این هواپیما را به چشم نبیند نخواهد رفت.
بچه ها که وضعیت را چنین دیدند، برای اینکه تا نیمه های شب در محل کار نمانند، با سرعت بیشتری کار را ادامه دادند. وسایلی را هم که نداشتیم و برای تهیه آن با مشکل مواجه بودیم، با جستوجوی بسیار پیدا کردیم. بالاخره ساعت ۶ بعد از ظهر بود که بازسازی هواپیما به پایان رسید و بچه ها با شور و شوق وصف ناپذیری، هواپیما را برای پرواز آماده کردند.
دقایقی بعد، پرواز آزمایشی با موفقیت انجام گرفت و تیمسار این تجربه جدید را به همه دستاندرکاران تبریک گفتند، سپس با خیالی آسوده برای صرف افطار پایگاه را ترک کردند.»
امیرسرلشگر منصور ستاری فرمانده نیروی هوایی ارتش در 15 دی ۱۳۷۳ در سانحه سقوط هواپیما در نزدیکی فرودگاه اصفهان به همراه تعدادی از افسران بلندپایه نیروی هوایی و همرزمان اش به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
پایان پیام/
نظر دهید