«منصور» به فجر رسید/ روایت منصور بر پرده نقره‌ای

  • 1399/11/12 - 18:39
  • تعداد بازدید: 2032
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

«منصور» به فجر رسید/ روایت منصور بر پرده نقره‌ای

«سال‌های پایانی جنگ است؛ ایران درگیر کمبود تسلیحات نظامی است؛ سرتیپ ستاری بر یک پروژه مهم کار می‌کند...». همین چند جمله کافی است تا ما را تماشای دنیای جذاب و دیدنی یک فرمانده بنشاند. روایتی تازه از «منصور»...

«سال‌های پایانی جنگ است؛ ایران درگیر کمبود تسلیحات نظامی است؛ سرتیپ ستاری بر یک پروژه مهم کار می‌کند...». همین چند جمله کافی است تا ما را تماشای دنیای جذاب و دیدنی یک فرمانده بنشاند. روایتی تازه از «منصور»...


 


 


چند جمله بالا کافی بود تا بدانیم جشنواره سی‌ونهم فیلم فجر، امسال میزبان یک فیلم سینمایی متفاوت است. در رقابت تنگاتنگ 16 فیلم حاضر در بخش سودای سیمرغ، منصور حضوری پررنگ و پر سروصدا دارد.فیلمی سینمایی که روایت‌گر زندگی فرمانده‌ ماندگار در تاریخ است و اگرچه بیان ابعاد ناگفته بسیار زندگی او ممکن نیست، اما سینما، فرصتی فراهم آورده است تا انعکاس و تلألو بخش‌هایی از زندگی او، به بیانی دراماتیک و هنرمندانه روایت شود و فراروی نگاه مخاطب قرار ‌گیرد.


 


روایتی ناب از زندگی «منصور»


فیلم سینمایی منصور با نام سابق اوج ۱۱۰ فیلمی به کارگردانی و نویسندگی سیاوش سرمدی و تهیه‌کنندگی جلیل شعبانی است و به روایت بخش‌هایی از زندگی فرمانده نیروی هوایی، تلاش‌های او برای ساخت نخستین جنگنده ایرانی و ابعاد کم‌تر دیده شده‌ای از زندگی امیر سرلشکر منصور ستاری می‌پردازد.


 


سال گذشته بود که پایگاه یکم شکاری مهرآباد میزبان امیر سرتیپ عزیز نصیرزاده فرمانده نیروی هوایی ارتش، امیر شاهین تقی‌خانی معاون فرهنگی کل ارتش، پرویز کرمی مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، احسان محمد حسنی مدیر عامل سازمان هنری رسانه‌ای اوج و جمعی از فرماندهان و امرای نیروی هوایی ارتش در پایگاه هوایی شهید لشگری شد.


با آغاز فیلمبرداری این فیلم سینمایی،بخش‌های اصلی این فیلم در پایگاه مهرآباد فیلمبرداری شد اما با شیوع کرونا در روزهای پایانی سال 98 ، روند فیلمبرداری برای مدتی متوقف شد که با تغییر نام به «منصور» از سر گرفته شد.


در آستانه اولین نمایش فیلم سینمایی منصور در جشنواره فیلم فجر، پوستر این فیلم را که مجتبی تقی پور طراحی کرده رونمایی و منتشر شده است. همچنین لوگوی فیلم منصور توسط محسن حسن زاده طراحی شده است.


 


از کار پژوهشی تا سینما


فیلم سینمایی منصور به بیان کارگردان این فیلم حاصل 3 سال کار پژوهشی است و آن‌طور که سیاوش سرمدی بیان می‌کند، پس از مطالعه و پژوهش روی زندگی شهید منصور ستاری، روند نگارش فیلم‌نامه با محور قرار دادن خدمات ارزنده و زندگی پربار این فرمانده فقید نیروی هوایی ارتش آغاز شد.


 


این نویسنده و کارگردان که پیش از این مستندهای «ادواردو» «امام موسی صدر» «چمران به روایت دختر جبل عامل» «80 سال مقاومت» و «داوطلب مرگ» را روی پرده نقره‌ای برده، با ساخت فیلم سینمایی منصور، نخستین فیلم سینمایی داستانی خود را تجربه کرد.


 


حضوری متفاوت


 


منصور قصابیان، چهره ‌ای که در سال‌های پیش در عرصه سینما و تئاتر حضور داشته و شاید قدری برای مخاطب امروزی کم‌آشنا باشد، با نقش‌آفرینی در قامت شهید منصور ستاری، حضوری درخور اعتنا را در عرصه سینما به نمایش گذاشته است. نقشی که می‌تواند مخاطبان را به سینما بکشاند و توجه‌ها را به خودش جلب کند، نقشی که به گفته قصابیان دشوار بوده و برای رسیدن به آن کارهای زیادی انجام داده‌است.


 


این بازیگر سیمنا درباره رسیدن به این نقش، از پژوهش و مطالعه بر روی ابعاد زندگی شهید منصور ستاری تا حضور در خانه پدری شهید، گفت‌وگو با بستگان و گفت‌وگو با آنان به عنوان راه‌هایی برای نزدیک شدن به ویژگی‌های شخصیتی و شناخت هرچه بهتر فرمانده نیروی هوایی بهره برد.


قصابیان، همچنین درباره مجموعه اوج و پروژه‌هایی مانند ساخت بال هواپیما و کل مراحل ساخت اف ۵ که بعدا به نام آذرخش شناخته شد، تحقیق کرد و امروز حاصل این تلاش او در فیلم سینمایی منصور نمایان شده است.


 


فجر امسال و حضور منصور


 


فیلم سینمایی «منصور» محصول سازمان هنری رسانه‌ای اوج به کارگردانی سیاوش سرمدی و تهیه‌کنندگی جلیل شعبانی که مراحل پایانی فنی خود را سپری می‌کند در سی و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر رونمایی شده است و در تمامی شهرهای کشور اکران خواهد شد.


امیر سرلشکر منصور ستاری پانزدهم دی ماه 1373 نزدیکی فرودگاه اصفهان همراه با جمعی از فرماندها نهاجا به درجه رفیع شهادت نائل آمد.



 


گزارش از پایگاه اطلاع رسانی شهید ستاری


 


پایان پیام/



  • گروه خبری : عمومی,زندگی نامه
  • کد خبر : 20
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید