نبردی پس از جنگ

  • 1399/08/07 - 11:32
  • تعداد بازدید: 3566
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نبردی پس از جنگ

بعد از جنگ، زمینه برای باز شدن افقی تازه و گام‌گذاشتن در مسیری تازه فراهم شد. راهی صعب و پرپیچ و خم که به مثابه کلاس درسی آموزنده، نکته‌های آموختنی را برای نسل‌های بعدی ماندگار ساخت.

 


بعد از جنگ، زمینه برای باز شدن افقی تازه و گام‌گذاشتن در مسیری تازه فراهم شد. راهی صعب و پرپیچ و خم که به مثابه کلاس درسی آموزنده، نکته‌های آموختنی را برای نسل‌های بعدی ماندگار ساخت.


31 شهريور 1359 رژيم بعثي عراق با تصميم و طرح قبلی ابزار و اهرمی شد در دستان دشمنان ایران تا با به راه انداختن نبردی نابرابر و تمام‌عيار، را عليه ايران اسلامي آغاز کرد. صدام حسين رييس جمهور عراق با ظاهر شدن در برابر دوربين‌هاي تلويزيون عراق با پاره کردن قرارداد 1975 الجزاير، آغاز تجاوز رژيم بعثي به خاک ايران را اعلام کرد.


 


جنگي نابرابر در شرايطي به ايران تحميل شد که از جانب استکبار جهاني بويژه آمريکا تحت فشار شديدي قرار داشت و در داخل کشور نيز جناح ‌هاي وابسته به غرب و شرق، با ايجاد هياهوي تبليغاتي و ايجاد درگيري‌هاي نظامي در صدد تضعيف نظام بودند و نيروهاي نظامي نيز به خاطر تبعات قهري انقلاب، هنوز مراحل بازسازي و ساماندهي را به طور کامل پشت سر ننهاده بودند.


 


آمريکا براي به سازش کشاندن جمهوري اسلامي و در نهايت تسليم آن‌ها حمايت پنهان و آشکار خود را در کليه زمينه‌هاي سياسي، نظامي‌، ‌اقتصادي و ... از رژيم بعثي عراق به اجرا گذاشت. از سوي ديگر نيز ابرقدرت ديگر جهان‌ يعني شوروي که متحد عراق محسوب مي‌شد، خصومتش را با نظام اسلامي که شعار نه شرقي و نه غربي را سرلوحه کار خود قرار داده بود و در جريان اشغال افغانستان توسط شوروي، اين تجاوز را محکوم کرده بود، بيش از پيش نمایان کرد.


 


هشت سال، دورانی پرفراز و نشیب، با تمام تیرگی‌هایش به سپیده پس از پایان جنگ رسید. راه منصور و همراهانش با پایان جنگ اما به اتمام نرسید و راهی تازه آغاز شده بود. بایدبر فروریخته‌ها و مخروبه‌های جنگ، دوباره طرحی نو شکل می ‌گرفت و عقب ماندگی ها در اندک فرصت باقی مانده، کارهای زیادی بود که باید انجام می‌شد. ساختار پرسنلی و نیروی انسانی نهاجا یکی از اولویت‌هایی بود که شهید منصور ستاری به آن توجه داشت.


امیر سرلشکر شهید منصور ستاری که از اولین روزهای جنگ از دانشگاه به نهاجا برگشته بود تا درتخصص خود منشا خدمات عملیاتی باشد منشا تحول و ترقی را با پذیرش شغل بسیار مهم و حساس و قلب تپنده پدافند هوایی، به عنوان معاون عملیاتی پدافند هوایی شروع کرده بود.


جنگ ۸ساله که روزهای سخت خود را پشت سر گذاشت،  سرهنگ منصورستاری در مقام فرمانده نهاجا تمام هم وغم خودرا با جمع آوری همه دوستان و همسنگران و سازماندهی نیروهای عملیاتی و گردانهای نگهداری زمینه ساز حل کاستی های دوران جنگ و پیشرفت شد.


با اتمام جنگ و بازگشت نیروهای رزمنده به داخل یگانها مجال برای بازسازی بیش از پیش هموار شد و در این مسیر، منصور ستاری می دانست حتی فرصتی برای لحظه‌ای درنگ وجود ندارد.


قطعه زمینی بزرگ درضلع جنوبی شهرک قصرفیروزه شماره ۲(شهید بهشتی)، بدون استفاده مانده بود و تعدادی از جوانان مشیریه با استفاده ازشرایط آن‌روزها فنس را پاره و زمین فوتبال خاکی برای بازی فوتبال آماده کرده بودند و قرارشد این زمین تسطیح و بناهای جدید ساخته شود.


فرمانده ستاری آمد ووقتی زمین فوتبال را دید یکی از این جوانان محله مشیریه با اعتراض آمد شهید ستاری با حوصله حرف‌های او را شنید. تیمسار ستاری فورا دستور داد که دریک نقطه دیگه زمین ورزشی احداث شود و آماده شدن آن زمین، اهالی شهرک از این زمین استفاده کنند. تعدادی


 ازخانواده های از پرسنل نهاجا بر اثر بیماری و یا سانحه تصادف ازدنیا میرفتند و مشگلات مالی ناشی از وضع بوجودآمده، خانواده هایشان را دچار مشکلاتی جدی می کرد.


تیمسار ستاری درهمین زمین جنوب قصرفیروزه دستور ساخت خیاطخانه را داد تا این قبیل خانواده ها بتوانند ضمن‌داشتن سرگرمی ممردرآمدی هم داشته باشند.


 


امیر سرلشکر منصور ستاری پانزدهم دی ماه سال 1373 در سانحه هوایی نزدیکی فرودگاه اصفهان به درجه رفیع شهادت نائل امد.


 


گزارش از پایگاه اطلاع‌رسانی شهید ستاری


پایان پیام/24


 

  • گروه خبری : عمومی,زندگی نامه,همسنگران شهید
  • کد خبر : 49
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید