«ستاری» چگونه دشمن بعثی را سر کار گذاشت
همرزم شهید ستاری با اشاره به حمله هوایی نیروهای بعثی و طراحی شهید برای این خنثی سازی این عملیات می گوید: در همان ابتدا با شنیدن صدای شهید ستاری از این كانال تعجب كردم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهید ستاری، یکی از خصوصیات بارز و مهم برای فرماندهان نظامی نظامی نبوغ، استعداد و زمان شناسی در لحظات حساس است. شهید ستاری به عنوان یکی از فرماندهان برجسته هشت سال دفاع مقدس همواره در مواقع حساس و تاریخی، تصمیمات مهم می گرفتند، که در تاریخ جنگ تحمیلی ماندگار شده است.
تیمسار اکبر توانگریان از همرزمان شهید ستاری با بیان خاطره ای از تصمیم های سرنوشت ساز شهید ستاری، به یکی از عملیات های مشترک خود با شهید ستاری اشاره می کند و می گوید: در طول دوران جنگ پتروشیمی ماهشهر و رادار بندر امام، از اهداف مهم و راهبردی دشمن به حساب میآمد. به همین دلیل، به طور مداوم مورد حمله هوایی عراق قرار میگرفت. یك روز كه خلبان «آلرت» پایگاه بودم، آژیر حمله هوایی كشیده شد. خیلی سریع سوار هواپیما شدیم و طبق مشخصات جغرافیایی كه رادار بندر امام از موقعیت هواپیماهای دشمن برایمان مشخص كرده بود، به پرواز درآمدیم. در آن زمان شهید سرلشكر منصور ستاری با درجه سرگردی افسر كنترل شكاری رادار بود. او با توجه به فاصله كمی كه هواپیماهای عراقی با بندر امام داشتند، خطر را احساس كرده بود و مرتب تكرار میكرد: "زود باشید؛ سریع خودتان را برسانید"!
وی خاطره اش را اینگونه ادامه می دهد: من كه كاری از دستم برنمیآمد، در جواب میگفتم: "با حداكثر سرعت داریم نزدیك میشویم". شهید ستاری با آگاهی از موقعیت من و هواپیماهای دشمن، به این نتیجه رسید با سرعتی كه ما در حال پرواز هستیم، به موقع به هواپیماهای دشمن نخواهیم رسید و آنها بمبهای خودشان را تخلیه خواهند كرد. از این رو به زبان انگلیسی در "چانال گارد" -كانالی كه تمام گیرندههای موجود در هوا و زمین میتوانند آن صدا را دریافت كنند- گفت: "الان با میگهای ٢٣ دشمن، ١٠ مایل فاصله داری! قبل از آنها به هدف نزدیك شوید، شما میتوانید آنها را مورد هدف قرار دهید"!
همرزم شهید ستاری در بخش دیگری از خاطره اش بازگو می کند: در همان ابتدا با شنیدن صدای شهید ستاری از این كانال تعجب كردم؛ زیرا مجاز نبودیم در مأموریتها به زبان انگلیسی- آن هم در این كانال- صحبت كنیم. از طرفی هواپیمای ما با هواپیماهای دشمن بیش از ٣٠ مایل فاصله داشت. بعد از كمی تأمل متوجه شدم او میخواهد هواپیماهای دشمن به نحوی صدای او را بشنوند تا بتواند آنها را گمراه كند. در جوابش به زبان انگلیسی گفتم: " هواپیماهای متخاصم را دارم. اولین هواپیمای دشمن را روی رادار هواپیما گرفتهام؛ فاصلهام با آن به ٩ مایل رسید." هواپیماهای دشمن كه صدای ما را گرفته بودند، بیدرنگ دور زدند و برگشتند. من آنها را تا نزدیك مرز تعقیب كردم, آن روز با شگرد خوب و بجای شهید ستاری كه ناشی از هوش و ذكاوت او بود، هیچ آسیبی به صنایع پتروشیمی و بندر امام وارد نشد.
امیرسرلشگر منصور ستاری در 15 دی ۱۳۷۳ در سانحه سقوط هواپیما در نزدیکی فرودگاه اصفهان به همراه تعدادی از افسران بلندپایه نیروی هوایی و همرزمان اش به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
انتهای پیام//
نظر دهید