چه شد که اشک ریختند

  • 1401/01/28 - 11:12
  • تعداد بازدید: 1833
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

چه شد که اشک ریختند

شهید ستاری در روزهایی که سامانه خنک‌کننده یکی از سایت‌های موشکی از کار افتاده بود، با خلاقیت و ابتکاری که به خرج داد زمینه را برای ادامه فعالیت این سایت فراهم کرد.

 به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شهید ستاری، سرهنگ نعمت اله شصتی کریمی از همرزمان شهید ستاری است. او که تجربه‌های زیادی را کنار شهید ستاری پشت سر گذاشته است، از روزهایی می‌گوید که با ابتکار شهید ستاری، یکی از چالش‌های اساسی در حوزه دفاعی برطرف می‌شود.

با سرهنگ شصتی کریمی و خاطره او همراه می‌شویم:

«در اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۱ یک آتشبار کامل موشک هاگ را در ۲۳ کیلومتری آبادان، بین جاده ماهشهر - آبادان مستقر کرده بودیم. با آغاز عملیات بیت‌المقدس که منجر به آزادسازی خرمشهر شد، این سایت هاگ مورد بهره برداری قرار گرفت و نیروها و رزمندگان مستقر در منطقه را زیر پوشش دفاعی خود قرار داد. ساعت ۱۰ صبح که عملیات در اوج خود بود، ناگهان سیستم خنک کننده اتاق کنترل موشک از کار افتاد.

متخصصین تلاش زیادی را برای راه اندازی آن انجام دادند، ولی موفق نشدند و در آن شرایط سخت، سایت غیر قابل استفاده شد.

شهید ستاری که از موضوع مطلع شد، بلافاصله خود را به محل سایت رساند و از ما پرسید حداکثر چه مدت می توانید اتاق کنترل موشک را به صورت فعال نگه دارید؟

با توجه به حرارت زیادی که دستگاه‌ها تولید می کردند، گفتیم حداکثر ۵ تا ۶ دقیقه زیرا بیش از این ممکن است دستگاه‌ها بسوزند. شهید ستاری، مقداری فکر کردند و سپس به طرف آنتن رادار رفتند. روی این دستگاه، اسکوپ یا صفحه نشان دهنده رادار قرار دارد که متخصص تعمیر دستگاه فقط برای تنه آنتن رادار از آن استفاده میکند. جناب سرهنگ ستاری پشت این اسکوپ قرار گرفتند. فاصله ایشان تا اتاق کنترل موشک حدود ۸۰ تا ۹۰ متر بود.

شهید ستاری به محض دیدن هواپیما در اسکوپ رادار، به شخصی که در کنار شان بود اطلاع می دادند. آن شخص نیز به ما علامت می داد و ما بلافاصله سیستم اتاق کنترل را برای چند دقیقه روشن می‌کردیم و هواپیما را در کنترل گرفته، مورد اصابت موشک قرار می‌دادیم.

با خلاقیت و ابتکاری که شهید ستاری از خود نشان دادند، توانستیم به همین طریق تا ساعت ۱۱ و ۲۰ دقیقه صبح، سه فروند هواپیما را که قصد حمله به لشکرهای مستقر در منطقه را داشتند، منهدم سازیم. تعدادی از رزمندگان خودی که سرنگونی هواپیماهای دشمن را به چشم دیده بودند، تکبیر گویان به داخل سایت آمدند و در حالی که از خوشحالی اشک شوق میریختند، بچه های سایت را در آغوش کشیدند و به آن‌ها تبریک گفتند.

شهید ستاری به رزمندگان روحیه و قوت قلب می داد و می گفت شما از بابت هواپیماها خیالتان راحت باشد! ما حسابشان را می‌رسیم.»

امیرسرلشگر منصور ستاری در 15 دی ۱۳۷۳ در سانحه سقوط هواپیما در نزدیکی فرودگاه اصفهان به همراه تعدادی از افسران بلندپایه نیروی هوایی و همرزمان اش به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

پایان پیام/

  • گروه خبری : عمومی,اسلایدر,زندگی نامه
  • کد خبر : 423
کلمات کلیدی
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید