سرنوشت جنگ بدون پدافند هوایی چگونه میشد؟
یكی از ابتكارهای مؤثر شهید ستاری در دفاع از جزیره خارك و در طول جنگ كه بر اثر مهارت و سطح آموزش بالای آنها حاصل شده بود، انهدام موشكهای رها شده از هواپیماها و بالگردهای عراقی به سمت مناطق و نقاط آسیبپذیر بود. این در حالی بود كه ایران در زمان جنگ، سامانههای پدافند هوایی ضدموشك در اختیار نداشت.
به گزاش پایگاه اطلاع رسانی شهید ستاری، رژیم بعثی در طول جنگ هشت ساله به نقاط مختلف سرزمینی کشورمان حملاتی موشکی و هوایی داشت که با خسارات بسیاری همراه بود. یکی از نقاطی که برای بعثی ها اهمیت بسیاری داشت جزیره خارک نام داشت. جزیره خارک به دلیل موقعیت نفتی و وجود داشتن پالایشگاه های بسیار برای عراق بسیار مهم بود.
امیرغلامی از همرزمان شهید ستاری و نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران از حمله به خارک ناگفته های بسیاری زیادی دارد. خارک به دلیل برخورداری از آب و هوایی گرم و جزیره ای در زمان جنگ نمی تواست افراد را زیاد در آنجا نگه دارد و به همین دلیل نیروهای نظامی اکثر در حال رفت و آمد در این منطقه حیاتی بودند.
اگر پدافند هوایی نبود
امیرغلامی در این باره می گوید: من یک سال، 11 ماه زیر بمبینگ ها ماندم. هر زمان که آژیر می زدند میرفتیم در خطرناک ترین جای جزیره خارک می ایستادم و زیر آن بمباران ها خم به ابرو نمی آوردم.
همرزم شهید ستاری با اشاره به اینکه در بین نیروهای نظامی بین الملل چنین روش هایی عملیاتی بی سابقه است گفت: چنین چیزی در فرماندهی نظامی دنیا منطقی به نظر نمی رسد ولی ما اینگونه از مملکت دفاع کردیم و از همه چیز خود برای کشور گذشتیم. اگر پدافند هوایی نبود سرنوشت جنگ چیز دیگری می شد.
خاری در چشم دشمن
یکی از ابتکارهای مؤثر شهید ستاری در دفاع از جزیره خارک و در طول جنگ که بر اثر مهارت و سطح آموزش بالای آنها حاصل شده بود، انهدام موشکهای رها شده از هواپیماها و بالگردهای عراقی به سمت مناطق و نقاط آسیبپذیر بود. این در حالی بود که ایران در زمان جنگ، سامانههای پدافند هوایی ضدموشک در اختیار نداشت.
این ابتکار ستاری در مقابل موشکهای عراقی نیز به کار گرفته شد و موفقیتآمیز بود. پدافند هوایی در سالهای جنگ، سبب آرامش خاطر در کارکنان شرکت نفت بود و این اطمینان خاطر، همچنان برقرار است. این ابتکار عمل ها و فداکاریها باعث شد تولید نفت در طی سالهای جنگ تحمیلی حتی لحظهای متوقف نشود و آرامش و امنیت حال حاضر کشور مدیون این فداکاریها و رشادتهاست.
ادامه صدور نفت در سایه پدافند
وی با بیان اینکه یکی از کارهای بزرگی که پدافند هوایی انجام داد بازسازی اسکله ها در سایه پدافند و ادامه صدور نفت بود، تصریح کرد: تا آخر جنگ دیگر کسی نتوانست به جزیره خارک حمله ارتفاعی پستی کند. اگر هم حمله ای می شد همان حمله بمبینگایی بود که اثر خاصی نداشت. من یک سال در جزیره خارک ماندم و هر روز سه بار از ارتفاع بالا بمباران شدم.
غلامی در پایان گفت: بیشترین هواپیماهای جنگنده ای که خارک را بمباران میکردند میگ 25 با ارتفاع بالا و میراژ ارتفاع پایین بود و ما همیشه میراژها را در دریا می دیدیم.
عملکرد غیرقابل انکار
بنا به ادعای عراقیها در شش ماهه اول سال 1364 بیش از 800 پرواز جنگی به قصد انهدام تأسیسات نفتی خارک انجام شد. در همین هنگام (24/5/64) صدام مدعی یکسان شدن جزیره خارک با خاک میشود که با توجه به ادعاهای قبلی صدام در خصوص انهدام کامل جزیره خارک، این مسئله از سوی امام امت به سخره گرفته میشود و امام (ره) در این خصوص میفرمایند: «مگر صدام قبلا نگفته بود که جزیره خارک را نابود کرده است؟ چیزی که نابود شده که دیگر نیازی به نابودی مجدد ندارد...». در این میان آنچه که غیرقابل انکار است عملکرد بسیار خوب پدافندهوایی به فرماندهی و ابتکار عمل شهید ستاری در دفاع از جزیره خارک است.
امیرسرلشگر منصور ستاری در 15 دی ۱۳۷۳ در سانحه سقوط هواپیما در نزدیکی فرودگاه اصفهان به همراه تعدادی از افسران بلندپایه نیروی هوایی و همرزمان اش به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
انتهای پیام/
نظر دهید