نوآوری که به کمک اسلام آباد غرب آمد
شهید منصور ستاری در دوران دفاع مقدس، مسئولیتی ویژه داشت که شرایط بحرانی کشور، این مسئولیت را از شرایط عادی خطیرتر و سرنوشتسزتر هم ساخته بود.
سرهنگ منصورستاری معاون طرح وبرنامه نهاجا که بر اساس حکمی نانوشته، قائم مقامی نا ستادکل پدافندکشور را عهدهدار بود. از سال ۶۲ تا پایان جنگ ۸ ساله، یک دوران بدون وقفه و پر تلاش در زندگی شهید منصور ستاری به شمار میرود.
۵ شنبه بود و ازساعت ۲ بعدازظهر، دشمن به صودت مرتب شهر اسلام آباد غرب را بمباران میکرد. تا غروب آفتاب این اتفاق، بارها و بارها رخ داد. سرهنگ ستاری به شدت از این موضوع ناراحت بود و تا جای ممکن، طرحهای تاکتیکی و راهبردی را برای خروج از این وضعیت ارائه میداد.
یکی از موانع بر سر راه نیروی هوایی، عملیاتی نشدن سامانه پدافندی هاگ بود. هنگامیکه رادار هاگ به کمک هلیکوپتر شنوک هوانیروز به گردنه قلاجه حمل میشد، رها شد و از بین رفت. سامانه هاگ بدون رادار و با وجود نقطههای کور فراوان، عملیاتی نبود و دشمن از این شرایط نهایت بهره را برد. منصور ستاری به شدت ناراحت بود و مدام در جابهجایی و تماس بود تا این وضع تغییر کند.
خبرهای دریافتی ار بمباران شهربسیار نگران کننده بودو منصورهم درتلاش برای مجدد راه اندازی هاگ بود. تا پاسی از شب این تلاشها نتیجهبخش نبود و سرمای هوا به یکی از دغدغههای اصلی تبدیل شد.
ساعت ۵ بعدازظهر منصور ستاری، همچنان ناهارنخورده وسرپا با رنگ سیاه شده از ناراحتی وضع با مسئول پشتبانیدر تماس بود و از این که ناهار نیرو به موقع نرسیده است به شدت ناراحت بود.
راهی تازه برای باز شدن چشم دوباره پدافند
شهید منصور ستاری درباره چگونگی انتقال لاشه رادار توضیحات را از مسئول مهندسی رزمی دریافت کرد و دستور به حرکت داد. قرارشد بلدوزر شروع به بازکردن راهی برای انتقال لاشه رادار کند. شهید ستاری بلافاصله به منطقه عازم شد.
کار انتقال رادار به منطقه به هر دشواری که بود انجام شد. با آغاز کار تعمیرات برای عملیاتی شدن دوباره هاگ، جانی تازه در سامانههای پدافندی شکل گرفت. شهید منصور ستاری تا پایان کار عملیاتی شدن سامانه پدافندی بالای سر سامانه بود و تمام تلاشش را داشت تا کار سرعت بگیرد.
با تعمیر رادار، بار دیگر سامانه پدافندی هاگ دوباره نسبت به مناطق کور دید لازم را پیدا کرد و توانست اشراف خوبی از منطقه داشته باشد. هواپیماهای دشمن با پرواز بر فراز آسمان اسلام آباد غرب و ساقط شدن، این پیام را منتشر کردند که بار دیگر چشم آسمان ایران باز شده است و هیچ متجاوزی نمیتواند به آن نزدیک شود.
امیر سرلشکر شهید منصور ستاری، پانزدهم دیماه 1373 همراه با جمعی از فرماندهان نیروی هوایی نزدیک فرودگاه اصفهان به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
گزارش از پایگاه اطلاعرسانی شهید ستاری
پایان پیام/
نظر دهید