تلاش‌های دیروز شهید ستاری الگوی جوانان جامعه امروز است

  • 1400/10/20 - 17:00
  • تعداد بازدید: 1333
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
امیر دریادار سیاری:

تلاش‌های دیروز شهید ستاری الگوی جوانان جامعه امروز است

گفت‌وگو با امیر دریادار حبیب‌الله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران را درباره شهید ستاری در ادامه می‌خوانید.

امیر دریادار حبیب‌الله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران، فرمانده‌ای که سال‌های دفاع مقدس را به عنوان تکاور نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران حضوری اثرگذار داشته و افتخارآفرینی‌های ارزنده‌ای را به یادگار گذاشته است. از دریادار سیاری، درباره ویژگی‌های شخصیتی، نظامی و فردی شهید ستاری گفت‌وگویی داشتیم که در ادامه می‌خوانید:

 

* مهم‌ترین عامل در برجستگی و ماندگاری شهید ستاری را چه مؤلفه‌هایی می‌دانید؟

عامل اصلی از خودگذشتگی و ایثار شهید ستاری بوده که ایشان را به فرمانده ای توانمند و برجسته در تاریخ این کشور معرفی کرده است. علاوه بر این، سخت‌کوشی و پشتکار مثال زدنی این شهید والامقام است که او را در شمار برترین‌های تاریخ قرار داد. مثلا وقتی برای گذراندن دوره عملی کنترل رادار به آمریکا اعزام شده بود، وقتی به ایران برگشت رفت و در کنکور سراسری شرکت کرد و اتفاقا در رشته برق و الکترونیک دانشگاه تهران هم پذیرفته شد. همین فرد، وقتی جنگ تحمیلی آغاز می‌شود، با این که تنها چند واحد دانشگاهی تا فارغ‌التحصیلی داشت، به نیروی هوایی بازمی‌گردد و در خط مقدم دفاع از کشور می ایستد. یعنی یک فرد دارای دانش، تخصص، انگیزه و استعداد که اتفاقا یک روحیه بالای ایثار و از خودگذشتگی داراست. این است که نام او در تاریخ این کشور و در یاد مردم قدرشناس کشورمان باقی ماند.

 

* رفتار، کردار و منش او تا چه اندازه الگوی جامعه امروز است؟

از مهم‌ترین یادگارهایی که از شهید ستاری برای جامعه امروز به جا مانده، روحیه نوآوری و خلاقیت او بدون هیچ ملاحظه و محدودیتی بود. ایشان طرح‌ها و ابتکارات زیادی را در سیستم‌های راداری و پدافندی به اجرا در آورد که موجب ارتقای سیستم راداری ایران در دوران جنگ شد. ستاری، بازگشایی بسیاری از حوزه‌ها و بازسازی آن ها را با حرکت جهادی انجام داده است دیدگاه‌های بزرگ و فعالیت های بی همتای شهید ستاری که شب و روز نمی شناخت، میتواند الگویی برای جامعه و جوانان امروز کشور ما باشد.

همان‌طور که فرماندهی معظم کل مدظله‌العالی فرمودند ایشان حقیقتا یک نخبه بوده هم از لحظ فکری، ذهنی، علمی و عملیاتی و هم از لحاظ انگیزه و ایمان و حضور در عرصه های دشوار... کارهای بسیار بزرگ و مهم و ارزشمند او باعث دلگرمی در دوران دفاع مقدس و صیانت از کشور شده بود و امروز هم یک درس است برای این‌که باور کنیم می‌توانیم و هم این که یادبگیریم، یاد بگیریم چگونه می‌شود با دست خالی و از هیچ، یک نیروی هوایی منسجم و توانمند ساخت، چگونه می‌شود بی هیچ ادعا و امکاناتی، تغییر ایجاد کرد و ایستاد.

 

برای شناساندن او به جامعه امروز، باید از روش‌ها و ابزارهای متناسب با شرایط و حال زمانه‌ی امروزی هم بهره برد. شناساندن شخصیت والای شهید ستاری در دانشگاه ها، سازمان ها، مدارس، برگزاری همایش‌هایی برای معرفی ابعاد شخصیتی، اقدامات علمی و فنی و معرفی زحمات و تلاش بی شائبه او، تولید محتوای مستند در قالب‌های مختلف کاری است که می‌شود انجام داد.

 

* نقش اقدامات شهید ستاری در دوران دفاع مقدس برای صیانت از کشور را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

نبوغ شهید ستاری در سال های جنگ تحمیلی موجب شد تا ده ها هواپیمای متجاوز در چند عملیات بزرگ منهدم شدند که یکی از مهم‌ترین آن ها طراحی شبکه دفاع هوایی در عملیات والفجر ۸ بود ده‌ها جنگنده دشمن را زمین‌گیر کرد.

فعالیت های متعدد در اجرای طرح های رزمی و عملیاتی، به قدری نمایان بود که ایشان با همان درجه سرهنگی، شد فرمانده نیروی هوایی و وقتی هم که به سمت فرماندهی نهاجا منصوب شد، همچنان راه خودکفایی و آغاز نهضت طراحی و تولید جنگنده‌ها را که شاید در ذهن کم‌تر کسی باور به آن می‌گنجید با چندین برابر قدرت قبلی ارتقا و ادامه داد.

 

* راه شهید ستاری در مسیر خودکفایی، ساخت و تولید داخلی و توانمندی تا چه اندازه ادامه یافته است؟ برای استمرار و ادامه این مسیر چه رهنمود هایی دارید؟

البته که همین‌طور است و به وضوح می‌شود نقش نوآوری‌ها و تلاش‌های شهید ستاری را در جامعه دید. مثلا از جمله خدمات ایشان، زیر ساخت اساسی و به یاد ماندنی تاسیس دانشگاه هوایی، به عنوان یادگار بزرگی از ایشان به جا مانده است. برای ادامه این مسیر هم باید کارکنان را با اندیشه ها و تفکرات شهید ستاری در حوزه خودکفایی و بیرون آمدن از وابستگی و یوغ استعماگران آشنا کرد.

من فکر می‌کنم از مهم‌ترین مزیت‌هایی که راه افتادن نهضت قطعه‌سازی، ساخت هواپیما و ابتکارهای شهید ستاری داشت این بود که یک باور ایجاد کرد. این باور که طراحی و تولید جنگنده ها ممکن است و این اقدامات باعث خودباوری کارکنان شده است و الان نیز با الگو گرفتن از فعالیت‌ها و مدیریت جهادی ایشان تولیدات قطعه و ساخت قطعات با قوت ادامه دارد.

* این اندیشه که از دشمن نهراسیم و خودمان برای ساختن از جایی شروع کنیم تا چه اندازه جای ترویج و توصیه دارد؟

شهید ستاری در تحقق این شعار این که از دشمن نهراسیم و خودمان برای ساختن از جایی شروع کنیم بی بدیل عمل کرده و این عمل بی بدیل ایشان همچنان به اندازه خیلی زیاد جای ترویج و توصیه دارد.

در بحبوحه جنگ و فشار اقتصادی کشور علاوه بر تاسیس دانشگاه هوایی، این شهید والامقام در طول دوران نظامی خود اقدامات بسیار مهم و موثری را نیز انجام داده است که باید همواره ترویج شود و مورد توصیه برای همگان باشد

مدیریت جهادی شهید ستاری در دوران دفاع مقدس زبانزد همه نظامیان بوده است یکی از شاخص های مهم ایشان در مدیریت، استعدادیابی پرسنل و بکارگیری آنها در مسئولیت ها با توجه به توانایی علمی و عملی شخصیشان بوده است ایشان کارکنانش را در اجرای مأموریت های سازمانی، همه جانبه حمایت میکرد، زمان زیادی را با کارکنان میگذراند که این موضوع باعث روحیه بخشی مضاعف بسیاری از کارکنان می شد. مدیریت ایشان، یک مدیریت رو به جلو بوده و این موضوع باید با تلاش همه مسئولین و فرماندهان در جامعه جاری و ساری شود.

 

* اگر رهنمود و توصیه ای برای جوانان کشورمان دارید بفرمایید؟

آینده کشور به برکت اهداف، شعارها و حرکت انقلابی جامعه و حضور انبوه نخبگان جوان و حرکت عظیم و پرشتاب علمی و فناوری آغاز می شود، آینده ای روشن و همراه با پیشرفت و اقتدار و نفوذ روزافزون معنوی در منطقه و جهان خواهد بود.

باید زمینه ای را برای استعداد های جوان در جامعه فراهم کنیم که بتوانند ایده‌هایشان را به عمل تبدیل کنند، کاری که شهید ستاری به خوبی انجام داد.

خوشبختانه امروز هم شرکت های دانش بنیان و جوان فعال و نخبه ای هستند که در حال فعالیتند و این راه را ادامه می‌دهند. از جوانان و فعالان نخبه انتظار داریم با شعارهای دلسرد کننده دشمنان توجه نکرده و با جدیت به دنبال هدف اصلی حرکت کرده و هیچوقت مایوس نشوند همان‌گونه که ستاری و امثال او با جدیت به راهشان ادامه دادند.

نخبگی یک نعمت الهی است و باید از خداوند بزرگ شاکر بود. باید به جوانان و نخبگان فعال کشور متذکر شد که این امنیت و اقتدار حاصل تلاش شهدا و سازمان های نظامی بوده که همیشه باید قدردان بود.

 

* سپاس از فرصتی که به این گفت‌وگو اختصاص دادید.

 

  • گروه خبری : اسلایدر,زندگی نامه,مصاحبه ها و سخنرانی ها
  • کد خبر : 730
کلمات کلیدی
مدیر محتوا
خبرنگار

مدیر محتوا

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید