اقدام منصور برای واکنش سریع ابزارهای پدافندی چه بود؟

  • 1401/04/11 - 16:11
  • تعداد بازدید: 689
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اقدام منصور برای واکنش سریع ابزارهای پدافندی چه بود؟

سیستم‌های پدافند هوایی برای عملیات مهم و سرنوشت ساز در زمستان سال ۱۳۶۵ یعنی کربلای 5 آماده می‌شدند.

 

نیروی هوایی عراق با ازدست دادن تعداد قابل توجه هواپیماهای شکاری خود در درسال 1364 درعملیات والفجر۸ و متعاقب آن درسال ۱۳۶۵ در عملیات کربلای ۵ توسط هواپیماهای شکاری نیروی هوایی ایران و پدافند هوایی ایران، ضربات سنگینی را متحمل شده بود. این امر با تلاش‌های پدافند هوایی محقق شده بود.

 

پیش بینی واقدامات پیش‌گیرانه سرتیپ منصور ستاری فرمانده تازه نفس نهاجا، هوشمند و اطلاعات بالای او از تجهیزات آفندی و پدافندی در ایستادگی نیروی هوایی در برابر حجم سنگین آتش‌بارهای نیروی هوایی عراق، اثرگذار بود.

ستاری، با هوش سرشار و دستاوردهای عملیاتی، همراه با تجارب ارزنده از دوران عملیاتهای مختلف، گامی بلند پروازانه در راستای تحقق اهداف مهمی چون صدور نفت وگاز، حفظ بنادر خلیج فارس و دفاع از آسمان کشور برداشته بود.

 

چیدمان بر مبنای واکنش سریع

یکی از اقداماتی که در آن دوره انجام شد، حفظ مناطق نفتی  جنوب از اهواز تا مجتمع جمع‌آوری نفت خام در منطقه گوره واقع در بوشهر بود. سازماندهی و چیدمان جنگ افزارها بر مبنای واکنش سریع صورت گرفت. فرمانده نهاجا مسئولیت این سازماندهی را به سرهنگ غلامی و موضوع جابجایی و احداث مواضع جدید وبازسازی مواضع قدیم را به مهندسی رزمی ابلاغ کرد. تیم کارشناسی با فرماندهی سرهنگ براتعلی غلامی و تشکیل شد. تیم، با استقاده از پشتبانی شرکت ملی مناطق نفتخیزجنوب مستقر دراهواز با هلی کوپترشرکت نفت راهی منطقه نفتی گچساران شد. بخشی از بازدیدهای میدانی با ماشین و بخشی با هلی کوپتر صورت گرفت.

 

گروه‌های فعال مهندسی رزمی از اهواز شروع به فعالیت کردند و با پیگیری های مستمر سرتیپ ستاری فرمانده نهاجا کار اجرایی به سرانجام رسید. سرتیپ ستاری اوایل خردادماه سال ۱۳۶۶ بدون اطلاع قبلی به خوزستان رفت و از منطقه نفتی بازدید کرد. در آن گرمای خردادماه خوزستان، تیمسار ستاری اصرار کرد که با وانت به سمت منطقه نفتی برویم و تا ساعت پایانی روز تک تک مواضع را بازدید کرد. در حین برگشت از بچه های مهندسی رزمی و دیگران تشکر و قدردانی کرد..

ثمره این پیش بینی و هوشمندی ساقط شدن نخستین هواپیمای دشمن توسط اسکای گارد در منطقه بی بی حکیمه و دومین هواپیما، در منطقه گوره بود.

پی‌گیریهای مستمر تیمسار ستاری باعث شد که امکان هجوم خاص از طریق نیروی هوایی عراق با توجه به از دست دادن تعداد زیادی هواپیمای شکاری در والفجر۸ (فاو) در زمستان ۱۳۶۴ و کربلای ۵ در زمستان ۱۳۶۵ کاهش یابد.

نقشه عراق که به دنبال ضربه زدن به اقتصاد نفت و گاز ایران بود، با تلاش‌های جدی فرمانده نهاجا، ایثارگری‌های پرسنل پدافند هوایی و قرارگاههای همراه تیمسار ستاری به صورت شبانه روزی نقش برآب شد.

تیمسار ستاری برای تقدیر اززحمات تیم ومجموع پرسنل پدافند هوایی شخصا به خوزستان آمد ووقتی لاشه هواپیمای سرنگون شده عراقی را ازنزدیک دید احساس خوبی داشت.

 

  • گروه خبری : اسلایدر,زندگی نامه
  • کد خبر : 745
کلمات کلیدی
مدیر محتوا
خبرنگار

مدیر محتوا

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید